Steijn baalt van onrust door 'Ibizagate': "Best wel boos over"

7 mei 2021 – Het was de afgelopen weken weer onrustig rond NAC Breda en dat had los van de resultaten te maken met het feit dat hoofdtrainer Maurice Steijn noodgedwongen naar Spanje moest 'om dingen af te handelen'. Hij was tussen 24 en 29 april op Ibiza, terwijl hij zijn precieze reden van het bezoek niet wil geven. Het zorgde voor onrust, merkte Steijn.

Steijn baalt van onrust door 'Ibizagate': "Best wel boos over"

Wat ook voor onrust zorgde, was dat Steijn bij terugkomst uit Spanje aanvankelijk niet in quarantaine hoefde. Steijn zag dat zijn reis naar Spanje en de reis van 'td' Ton Lokhoff naar Duitsland stof deed opwaaien. "Ton is ook niet in quarantaine geweest. Ton hoefde niet, ik hoefde niet. Ik was niet de enige die in het buitenland was. In dat opzicht vind ik het vreemd dat ik de volle laag kreeg. Volgens mij zijn we allebei in het buitenland geweest. Dat maakt geen verschil", zegt hij tegen BN De Stem.

Dat Steijn in een cruciale fase voor NAC vier dagen weg moest, was vreemd voor de fans. "Ik zou eigenlijk vier dagen gaan. Vanwege gedoe met mijn vluchten heb ik afspraken moeten verzetten en ben ik langer gebleven. Ik heb daar (Ibiza) niemand gemachtigd en moest er daarom zelf heen. Ik wilde het eerder doen, maar dat was lastig met vliegen. Het paste niet in het schema. Vervolgens heb ik geprobeerd een aantal afspraken naar voren te halen. Ook dat is niet gelukt. Nogmaals, ik wil het niet een bepaalde kant op drijven, maar zo was het met Ton ook gecommuniceerd met de dokter. Ton was in Duitsland, ik in Spanje. Daarna mochten we allebei gewoon weer aansluiten."

Steijn erkent dat hij vanwege de druk van de buitenwacht alsnog in quarantaine is gegaan. "Uiteindelijk wel. We hebben nogmaals contact gehad met de KNVB-arts. 'Als hij dat, dat en dat heeft gedaan, valt hij onder het regime van internationals en clubs die in het buitenland spelen. Met sneltesten en een PCR-test in Spanje en Nederland is het verder geen probleem.' Toen het zoveel commotie opleverde, heeft Mattijs met de rvc (raad van commissarissen) overlegd.  En werd besloten dat ik omwille van het sociale verhaal in quarantaine zou gaan." Steijn snapt dat, maar ook weer niet. "Aan de andere kant was ik er best wel boos over omdat ik mij aan de regels heb gehouden. Dat maakt het klote. Ik ben blij dat we de wedstrijd tegen NEC hebben gewonnen, anders had het nog meer commotie opgeleverd."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd