Danilo hoopt op kans bij Ajax: "Ik weet het oprecht niet"

7 mei 2021 – Danilo Pereira begon stormachtig aan het seizoen bij FC Twente, maar is sinds de winterstop een stuk minder op dreef. De Braziliaanse spits speelt dit weekend met zijn club de derby tegen Heracles Almelo en kijkt daar naar uit.

Danilo hoopt op kans bij Ajax: "Ik weet het oprecht niet"

Het wordt de tweede keer dat Danilo het met Twente opneemt tegen de rivaal. Tubantia vroeg hem wat hij de mooiste derby ter wereld vindt. "Barcelona-Real Madrid is de mooiste wedstrijd op aarde die er is, maar dat kun je geen derby noemen. Dan Ajax-Feyenoord maar. Dat is ook geen echte derby - ik weet het - al liggen Amsterdam en Rotterdam voor Braziliaanse begrippen zo'n beetje naast elkaar. De mooiste derby is dan denk ik toch de derby waarmee je bent opgegroeid."

Uiteraard is er ook bij Twente tegen Heracles geen publiek aanwezig. Dat was eerder dit seizoen ook het geval (2-2). "In de wedstrijd zelf was die beleving er niet. Een derby in een leeg stadion is geen derby. Je moet zelf werken aan je mindset, anders heb je het gevoel dat je een vriendschappelijke wedstrijd speelt. Toen ik de 2-2 maakte, ben ik naar de camera gelopen. Dat was voor de supporters thuis. We hebben die avond een goede teamspirit laten zien. Alles wat we tegen Fortuna niet deden, deden we toen wel: karakter tonen na een achterstand."

Danilo staat op vijftien treffers en kent daarmee een goed seizoen. Of het voor de 22-jarige spits genoeg is voor een kans bij Ajax, vindt hij lastig te zeggen. "Dat weet ik oprecht niet. Ik zal niet meer voor FC Twente spelen. Ik heb nog een doorlopend contract bij Ajax en mijn huurovereenkomst geldt voor één seizoen. Ik hoop eerlijk gezegd dat ik er bij Ajax-Feyenoord bij ben."

Ajax

gerelateerd