Tadic snapt Brobbey niet: "Ajax is gewoon de ideale club"

7 mei 2021 – Dat Brian Brobbey komende zomer Ajax verruilt voor RB Leipzig, vindt Dusan Tadic maar een vreemde beslissing. De captain van de Amsterdammers denkt dat er, zeker voor jonge spelers, geen betere werkgever is dan Ajax.

Tadic snapt Brobbey niet: "Ajax is gewoon de ideale club"

Dat vertelt de captain tegen Voetbal International. "Ajax is gewoon de ideale club, zeker ook voor talenten", zegt Tadic. "Dat zeg ik ook tegen spelers: Als je weggaat, ga je Ajax missen. Ja, dat heb ik ook tegen Brian Brobbey gezegd. Hij heeft hier toch alles? Technisch en tactisch op topniveau, spelen om de prijzen, maximale aandacht voor ontwikkeling. Maar ja, elke speler moet zijn eigen pad bewandelen."

"Helaas voor Ajax en Brobbey is dat na dit seizoen niet meer Ajax", zegt de Servische aanvaller. "Zonde is het wel, want voor hem moet het als Amsterdammer toch altijd zijn droom zijn om voor Ajax 1 te spelen, en niet voor Red Bull Leipzig, lijkt me. Maar het is zijn loopbaan, en hopelijk komt hij ooit nog eens terug."

Tadic verwacht zelf in ieder geval wel te blijven. De aanvoerder hield afgelopen weekend de schaal omhoog vanwege het 35ste landskampioenschap van de Amsterdamse club. Zondag wacht voor Ajax de altijd beladen Klassieker tegen Feyenoord.

Ajax

gerelateerd