'Dilemma' voor De Graafschap: "Doen omroep om thuis te kijken"

7 mei 2021 – Het is een belangrijke dag voor De Graafschap, dat vanavond (vrijdag) in Amsterdam tegen Jong Ajax promotie veilig kan stellen. Bij winst op de talenten is promotie een zekerheid. De Graafschap roept de fans om op niet naar het stadion te komen, maar houdt rekening met meerdere scenario's.

'Dilemma' voor De Graafschap: "Doen omroep om thuis te kijken"

"Het zal geen grootse huldiging worden", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegen Omroep Gelderland. "Er mag niets worden georganiseerd en dat zullen we dan ook niet doen. We doen een oproep namens de club aan supporters om thuis de wedstrijd te kijken. Op het moment dat supporters toch naar het stadion komen, dan zullen we dat zo goed mogelijk proberen te reguleren."

Ook burgemeester Mark Boumans zegt dat hij de situatie lastig vindt, omdat hij ook supporter is en snapt dat de fans feest willen vieren. "Ik ben zoals zovelen ook gewoon supporter van de club", vertelt hij. "Maar vanuit het perspectief als burgemeester maak ik mij best zorgen over grote groepen mensen die bij elkaar gaan komen. De besmettingscijfers zijn hoog en ook in de Achterhoek liggen de ziekenhuizen nog steeds vol. We zijn niet naïef, dus we weten dat er echt wel mensen zijn die bij promotie richting het stadion trekken."

Ostendorp spreekt namens De Graafschap van een 'lastig dilemma'. "Het liefst wil je een promotie naar de eredivisie massaal met iedereen vieren, maar dat kan nu eenmaal niet", aldus de algemeen directeur, die het bereiken van promotie naar de Eredivisie het grootste doel noemt. "Dat is ons grootste goed, daar hebben we nu twee jaar voor gestreden. Dat moeten we nu echt af gaan maken, maar het moet nog wel even gebeuren."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd