Swart raadt Ajax aan twee spelers over te nemen van AZ

7 mei 2021 – Sjaak Swart zou een transfer van Owen Wijndal en Calvin Stengs naar Ajax toejuichen. Als de voormalig aanvaller op de stoel van directeur voetbalzaken Marc Overmars zou zitten, dan zou hij de spelers van AZ naar Amsterdam halen. Wijndal beschikt bij de Alkmaarse club over een contract dat in de zomer van 2023 afloopt, terwijl Stengs ook nog voor ruim twee jaar vastligt bij de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Swart raadt Ajax aan twee spelers over te nemen van AZ

In gesprek met Veronica Inside adviseert Swart zijn Ajax om te shoppen in Alkmaar. "Wijndal vind ik een speler voor Ajax", begint Mister Ajax. "Of dat gaat gebeuren? Dat kan ik niet zeggen, want ik ga er niet over. Overmars doet het perfect vind ik, maar als ik er zou zitten, dan zou ik hem halen. En die Stengs zou ik ook halen. Dat is ook een type Ajax-speler", aldus Swart.

Wijndal is al eens in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Overmars zei onlangs in een interview in De Telegraaf dat de linkervleugelverdediger een goede speler voor de Amsterdammers zou zijn. "Een jonge jongen, Nederlander en beginnend international. Beginnend, want anders gaat AZ weer heel hoog in de boom zitten. Ik denk dat ik wel zaken kan doen in Alkmaar. Maar of ik dat doe, is een tweede", gaf hij aan.

Wijndal sprak kortgeleden in het Algemeen Dagblad zijn vertrekwens uit. Het liefst wil hij AZ deze zomer nog verlaten. Naast Ajax wordt ook Inter genoemd als potentiële bestemming. "Ik merk dat het dichterbij komt, we hebben het er vaker over", zei hij over een transfer. "Vorig seizoen bijvoorbeeld was dat veel minder het geval. Kwam ook wel door corona natuurlijk. Het liefst ga ik direct naar het hoogst haalbare. De echte top. Maar als die clubs niet komen, dan niet."

Stengs zou een andere sterkhouder kunnen zijn die AZ deze zomer gaat verlaten. De linkspoot gaf onlangs tegenover De Telegraaf aan dat hij het gevoel heeft dat veel belangrijke spelers de Alkmaarse club deze zomer gaan verlaten. "En ik denk ook niet dat het gek is dat ik dit zeg."

Ajax

gerelateerd