Ten Hag geeft toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan bij viering

7 mei 2021 – Erik ten Hag geeft toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan tijdens de viering van de landstitel van Ajax. Volgens de 51-jarige oefenmeester moeten alle partijen die betrokken waren bij de huldiging goed in de spiegel kijken. Ondanks dat de gemeente Amsterdam een noodverordening had gesteld voor het Leidseplein en de nabije omgeving, verzamelden zich zondag duizenden supporters rond de Johan Cruijff ArenA.

Ten Hag geeft toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan bij viering

De spelers meldden zich na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen op het parkeerdek en vierden het feestje met de supporters. "Er zijn ongetwijfeld dingen verkeerd gegaan", zegt Ten Hag op de persbijeenkomst richting De Klassieker tegen Feyenoord. "Iedereen moet in de spiegel kijken, dat moeten wij doen en ook alle anderen die erbij betrokken zijn geweest. Op sommige vlakken had het anders gekund, maar het was niet een uitbundig feest. Dat er mensen waren, was duidelijk. Er waren fans die ons hebben ondersteund, we hebben ze gemist. We hopen dat ze snel in het stadion terugkeren."

Ten Hag had liever gezien dat het stadion zondag open was geweest voor supporters, zodat het kampioensfeestje in de ArenA gevierd had kunnen worden. "We hadden ze liever gereguleerd in het stadion gehad. Ze waren wel aanwezig op het plein. Dat had beter georganiseerd kunnen worden. Of ik zelf iets anders had kunnen doen? Niet zo heel veel dingen. We hadden kunnen vragen of ze weg wilden gaan, maar dat was niet in het belang van de openbare orde geweest."

Het gebruiken van mondkapjes kwam niet op bij Ten Hag. "Zoals ik al zei: we kunnen dat niet organiseren. Om een voorbeeld te geven, na onze bekerwinst was ons plein totaal afgeschermd. Er stond duizend man politie, waterkonnnen, ME-peletons. Blijkbaar werd het nu niet nodig gevonden, dus de situatie was dat er heel veel mensen stonden. Ik ben trainer, ik ben niet degene die het moest organiseren, maar vooraf zei ik al het dat het beter was geweest als je die mensen in het stadion had gelaten. Dan hadden we kunnen testen en het op een georganiseerde manier kunnen doen. Of we dit hadden kunnen zien aankomen? Daar ga ik niet over, dat zul je niet aan mij moeten vragen."

Neres
Ten Hag kreeg een dag na het kampioensfeestje zijn spelers fit terug. Dat gold ook voor David Neres, die zondag duidelijk in beschonken toestand was. "Ze waren allemaal topfit. Ook Neres, we hebben hem uit zijn winterslaap gehaald", lachte hij.

Ajax

gerelateerd