Brobbey meteen terugkopen? Ten Hag staat er open voor

7 mei 2021 – Brian Brobbey is in principe bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De negentienjarige spits bereikte in maart een akkoord met RB Leipzig over een vierjarige overeenkomst. Sindsdien is er veel veranderd bij de Duitse club, wat het perspectief van Brobbey geen goed lijkt te hebben gedaan. Erik ten Hag zou er wel voor openstaan om de jonge aanvaller terug te kopen van de Duitse club.

Brobbey meteen terugkopen? Ten Hag staat er open voor

Een heel gekke gedachte vindt Ten Hag het niet, het meteen terugkopen van een speler die Ajax op transfervrije basis verlaat. "We zoeken nog een spits en Brobbey mag wat mij betreft blijven. Het gaat er mij als trainer om dat wij een zo sterk mogelijke selectie hebben. Als het zou kunnen om Brobbey over te nemen, dan zou  ik erover nadenken en er zeker voor openstaan. Maar ik weet niet of die mogelijkheid er is", aldus de Ajax-trainer.

Brobbey maakt deze zomer de transfervrije overstap naar Leipzig. Toen de spits overeenstemming bereikte met de Duitse club, was Julian Nagelsmann de trainer en Markus Krösche, die verantwoordelijk was voor het aantrekken van de Ajax-spits, de technisch directeur. Zowel Nagelsmann als Krösche vertrekt deze zomer bij Leipzig. Jesse Marsch wordt de nieuwe trainer en wie de nieuwe technisch directeur wordt, is nog niet bekend.

Ten Hag maakte dit seizoen achttien keer gebruik van de diensten van Brobbey. De spits kwam in de Eredivisie elf keer in actie, in de Europa Lague zes keer en eenmaal in de Champions League. De teller staat voor Brobbey op zes doelpunten. Komend weekend tegen Feyenoord komt hij mogelijk niet in actie: Ten Hag gaf vrijdag op de persconferentie aan dat Brobbey een twijfelgeval is.

Lees ook: Ten Hag geeft toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan bij viering

Ajax

gerelateerd