Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax in Klassieker

7 mei 2021 – Ajax hoeft niet te verwachten dat Feyenoord komende zondag voorafgaand aan de Klassieker een erehaag gaat maken voor de kersvers kampioen. Trainer Dick Advocaat heeft vrijdag te kennen gegeven dat dat niet gaat gebeuren.

Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax in Klassieker

Afgelopen weekend deed De Graafschap dat wel voor het duel met kampioen SC Cambuur in de Eerste Divisie. "Bij deze wil ik Ajax feliciteren met een prachtige prestatie door de beker en het landskampioenschap te pakken, maar in Nederland is het niet de gewoonte om een erehaag te vormen", zei Advocaat. Feyenoord heeft wel bloemen gestuurd naar de Amsterdamse club ter felicitatie. Ook feliciteerde Feyenoord de rivaal via social media al met het kampioenschap.

Aderlating voor Feyenoord is dat het zondag zonder de sterkhouders Steven Berghuis en Jens Toornstra moet spelen. "Duels tussen Feyenoord en Ajax zijn prachtig om te spelen", zei Advocaat. "De spelers die zondag de kans zullen krijgen, zullen zich dan moeten laten zien."

Erik ten Hag over erehaag
Ook bij de persconferentie van Ajax ging het over een eventuele erehaag van Feyenoord voor Ajax. "Dat laat ik aan de tegenstander", zei Advocaat. "Daar zijn we niet mee bezig. We zijn bezig om de wedstrijd te winnen. Dat zijn allemaal van die bijkomstigheden." En wat had Ajax gedaan als Feyenoord kampioen was geworden? "Daar hoef ik geen antwoord op te geven, want dat is niet het geval."

Lees ookSpijt bij Advocaat: "In emotie verkeerde dingen gezegd"

Ajax

gerelateerd