Ajax stuurt Tagliafico op vakantie, andere spelers volgen mogelijk

7 mei 2021 – Nicolás Tagliafico heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld. De 28-jarige linksback wordt door Ajax vroegtijdig op vakantie gestuurd. Tagliafico, die door een schorsing niet in actie kan komen in De Klassieker tegen Feyenoord, traint zaterdag voor het laatst mee. Mogelijk stuurt trainer Erik ten Hag de komende tijd nog meer spelers eerder op vakantie.

Ajax stuurt Tagliafico op vakantie, andere spelers volgen mogelijk

"Morgen heeft hij zijn laatste training. Daarna gaat hij op vakantie", vertelde Ten Hag vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord. De Argentijnse linksback pakte afgelopen weekend tegen FC Emmen een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de ontmoeting met de aartsrivaal. Pakte hij bewust geel? "Dat denk ik niet. Ik denk niet dat het een vakantiekaart was. Zo speelt hij nou eenmaal. Handig was het overigens niet."

Tagliafico mag vroegtijdig vakantie vieren omdat het seizoen voor hem en de andere spelers van Ajax loodzwaar is geweest. "Het kan zijn dat er nog spelers bij komen. Ik heb een blik op de programma's geworpen: die zjin overvol. Laatste hoorde ik een collega zeggen dat we vierhonderd dagen in een jaar nodig hebben. De spelers zijn ongelooflijk belast. Als ik de bonden hun gang laat gaan, dan zit er geen enkel moment rust in. Of je het sparen kunt noemen? Ik kies voor de belangen van Ajax. Op korte, maar ook zeker op de lange termijn."

Het zou zomaar kunnen dat Tagliafico zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. De Argentijn heeft een vertrekwens en staat in de belangstelling van meerdere clubs. Leeds United zou een van de clubs met interesse zijn.

Lees ook: Brobbey meteen terugkopen? Ten Hag staat er wel open voor

Ajax

gerelateerd