Koeman over schorsing: "Gevoel dat het persoonlijk is"

7 mei 2021, 16:01   Bijgewerkt: 7 mei 2021, 17:38

Ronald Koeman kan nog altijd moeilijk leven met de schorsing van twee wedstrijden die hem is opgelegd na zijn rode kaart tegen Granada. De trainer van FC Barcelona mist hoogstwaarschijnlijk ook de topper van zaterdag tegen Atlético Madrid. Op de persconferentie in aanloop naar dat duel gaf hij nog maar eens aan het niet eens te zijn met zijn straf.

Koeman kreeg zijn rode kaart toen hij in de wedstrijd tegen Granada (1-2 nederlaag) zich uitsprak over de vierde official. 'Wat een figuur', zou hij geroepen hebben. "Ik heb het gevoel dat het persoonlijk is", zo nam Koeman vrijdagmiddag op de persconferentie geen blad voor de mond. "De uitspraak 'wat een figuur' vind ik niet beledigend. Het is geen reden om iemand een sanctie op te leggen voor twee wedstrijden, dus er speelt meer."

Na een hoger beroep kwam deze week naar buiten dat de straf van Koeman bleef staan, waarna Barcelona deze week naar de rechtbank voor sportzaken stapte. Nog altijd is daardoor niet zeker of hij dit weekend wel of niet aanwezig mag zijn. "Ik weet niet of de commissies er al over gesproken hebben, maar dat zou voor morgen moeten zijn. Ik begrijp niet waarom het zo lang duurt en niet kan worden bevestigd of ik er wel of niet bij kan zijn."

Geen beslissende wedstrijd

Met of zonder Koeman speelt Barça zaterdagmiddag om 16:15 uur wel een zeer belangrijke wedstrijd tegen Atlético Madrid. De Spaanse titelrace is nog uiterst spannend en ook de andere twee kandidaten, Real Madrid en Sevilla, spelen dit weekend tegen elkaar. Beslissend zijn de wedstrijden volgens Koeman nog niet. "Ik denk niet dat het resultaat doorslaggevend is, want er zijn nog een paar wedstrijden te spelen. Maar natuurlijk is de wedstrijd wel belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen