Flinke klap: ook laatste speelrondes zonder publiek

7 mei 2021, 16:25   Bijgewerkt: 7 mei 2021, 21:06

De laatste speelrondes in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie worden zonder publiek afgewerkt. Dat teleurstellende nieuws kreeg de KNVB vrijdag te horen. 'Het kabinet heeft te kennen gegeven dat de juridische basis nog ontbreekt om (met toegangstest) publiek toe te laten bij publieksevenementen', schreef de bond in een persbericht.

Vrijdag vond overleg plaats tussen het kabinet, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB. Laatstgenoemde schreef naar aanleiding hiervan dat 'het Nederlands betaald voetbal zwaar teleurgesteld is dat het wettelijk kader zolang op zich laat wachten'. 'Eerder is veelvuldig gebleken dat in de stadions voetbalwedstrijden veilig en verantwoord kunnen worden georganiseerd met beperkt publiek.'

'Rondom de start van het huidige seizoen zijn in het betaald voetbal al zo'n 130 wedstrijden met beperkt publiek gespeeld. Dit leverde voor zover bekend niet of nauwelijks besmettingen op. Dat gold ook voor de drie Fieldlab-experimenten met publiek in de stadions.' De KNVB wees tevens op onderzoek waaruit bleek dat in de buitenlucht nauwelijks besmettingen plaatsvinden. Bovendien kan in de stadions voldoende afstand worden gehouden en was tijdens de laatste wedstrijden met publiek iedereen die binnenkwam van tevoren negatief getest.

De KNVB had het om die reden 'gepast én verantwoord' gevonden om het seizoen met een beperkte hoeveelheid publiek af te sluiten, ook met het oog op perspectief voor het komende seizoen. De bond sprak de hoop uit dat dit tijdens de play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie wél mogelijk is. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen