Hoedt lijkt uitgespeeld bij Lazio na uitschrijving op spelerslijst

7 mei 2021 – Wesley Hoedt komt vermoedelijk niet meer in actie bij SS Lazio. Dit vanwege de terugkeer van de niet langer geblesseerde verdediger Luiz Felipe. Om voor hem een plek op de spelerslijst vrij te maken, werd Hoedt geslachtofferd. 

Hoedt lijkt uitgespeeld bij Lazio na uitschrijving op spelerslijst

De club zelf maakte dat vrijdag bekend. Omdat Serie A-clubs slechts een beperkt aantal spelers op de spelerslijst mogen inschrijven, lijkt Hoedt hiermee uitgespeeld voor SS Lazio. Dit seizoen wordt de 27-jarige verdediger door de Italiaanse club gehuurd van Southampton. Daar heeft Hoedt nog een contract tot de zomer van 2022.

Hoedt speelde dit seizoen 26 wedstrijden namens Lazio, waarvan zeventien in de Serie A, zeven in de Champions League en twee in de Coppa Italia. Afgelopen zondag stond hij nog negentig minuten lang op het veld toen de ploeg met 4-3 won van Genoa. In de zeven wedstrijden daarvoor speelde hij in totaal echter slechts twee minuten. 

De vraag is waar de toekomst van Hoedt zal liggen. Southampton verhuurde hem afgelopen zomer aan Lazio, omdat zijn kans op speeltijd bij Southampton erg klein was. Eerder liet Southampton - dat Hoedt in 2017 van hetzelfde Lazio overnam - de verdediger al op huurbasis vertrekken naar Celta Vigo en Royal Antwerp. 

Serie A

gerelateerd