Kieft schrok van gedrag Ten Hag en Advocaat

7 mei 2021 – Wim Kieft ergerde zich afgelopen week aan zowel Erik ten Hag als Dick Advocaat. In zijn column in De Telegraaf haalde hij uit naar beide trainers. 'Als je het gedrag van onze twee topcoaches in ogenschouw neemt bij de twee grootste clubs van Nederland, dan schrik je toch wel', begon hij.

Kieft schrok van gedrag Ten Hag en Advocaat

Kieft zag Ten Hag na het kampioenschap van Ajax op het parkeerdek een Van Gaal-imitatie uitvoeren. 'Als je daar als speler bij staat, denk je van: 'Doe eens normaal man'. Je verliest zo snel aan geloofwaardigheid bij je spelersgroep', stelde de columnist en oud-voetballer.

Bovendien vond hij de huldiging gezien de coronasituatie niet gepast. 'Ten Hag was behoorlijk de weg kwijt. Even later ging hij in al zijn euforie het geweten van de Nederlandse bevolking uithangen door aan iedereen uit te leggen dat het coronabeleid helemaal niet deugde. Als Ajax mag je best even op de rem trappen als je trainer zo naar buiten treedt.'

Lees ook: Ten Hag geeft toe dat er dingen verkeerd zijn gegaan bij viering

Ook Feyenoord-trainer Advocaat moest het ontgelden. Na de nederlaag tegen ADO Den Haag zei hij dat de spelersgroep moest zeggen of ze nog met hem door wilden. 'Niets zo gemakkelijk als naar de spelers wijzen, de verantwoordelijkheid afschuiven en daarmee jezelf vrijpleiten. Geen enkele speler laat zich daarvoor gebruiken. In zo'n geval moet je als trainer zelf je conclusies trekken.' Wel gaf hij aan te begrijpen dat Advocaat de club niet met een probleem wil opzadelen door de handdoek in de ring te gooien. 

Eredivisie

gerelateerd