CL-ticket Leicester in gevaar na verrassende nederlaag

7 mei 2021 – Leicester City is drie wedstrijden voor het einde nog niet zeker van een ticket voor de Champions League. De ploeg stond stevig op de derde plaats, maar bracht deze vrijdagavond in gevaar met een zware nederlaag tegen Newcastle United. De nummer veertien van de Premier League won met liefst 2-4.

CL-ticket Leicester in gevaar na verrassende nederlaag

In de eerste helft ging het al flink mis voor The Foxes, die door een grote fout op achterstand kwamen. Het was Caglar Söyüncü die de bal verspeelde, waarna uiteindelijk Joseph Willock kon profiteren. Onverdiend was de voorsprong niet te noemen, want ook daarvoor kregen de bezoekers al enkele grote kansen. Het was Paul Dummett die met een kopbal uit een hoekschop de zorgen voor Leicester vergrootte: 0-2.

Na rust werd het pas echt een pijnlijke avond voor Leicester. Callum Wilson sloeg in een tijdsbestek van tien minuten twee keer toe en zette The Magpies op een voorsprong van liefst 0-4, een genante tussenstand voor de nummer drie van de Premier League. Die ploeg deed in de slotfase nog wel iets terug, via goals van Marc Albrighton en Kelechi Iheanacho, maar kon duur puntverlies niet meer voorkomen.

Leicester leek af te stevenen op plaatsing voor de Champions League, maar maakt het met deze nederlaag toch nog onnodig spannend. Morgen zou Chelsea plek drie al kunnen overnemen, wanneer de ploeg wint op bezoek bij Manchester City. Een dag later is het de beurt aan West Ham United, dat bij een zege op Everton op twee punten van de ploeg kan komen. Met Manchester United, Chelsea en Tottenham Hotspur als de laatste drie tegenstanders kan het zo nog wel eens heel lastig worden voor Leicester.

Premier League

gerelateerd