Vier ploegen strijden nog om promotie; pijnlijke nederlaag Vitesse

8 mei 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 7 mei.

Vier ploegen strijden nog om promotie; pijnlijke nederlaag Vitesse

Promotierace tot laatste duel spannend na misstap Graafschap
De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd zich te verzekeren van Eredivisievoetbal. De ploeg moest daarvoor winnen bij Jong Ajax, maar bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Door overwinningen van de drie achtervolgers maken in de laatste speelronde nog liefst vier ploegen kans op het directe promotie-ticket.

Harde nederlaag voor Vitesse in strijd om Europees voetbal
Op Het Kasteel is Vitesse vrijdagavond met 3-0 afgedroogd door Sparta Rotterdam. Daarmee heeft de club haar Europese droom enigszins in gevaar gebracht. De Rotterdammers doen met het ietwat geflatteerde resultaat wel zeer goede zaken met het oog op de play-offs.

Lille neemt met derbyzege volgende horde richting titel
Lille komt dichter en dichter bij het doorbreken van de hegemonie van Paris Saint-Germain in de Franse Ligue 1. Ook de derby tegen RC Lens werd vrijdagavond winnend afgesloten (0-3). Met nog twee wedstrijden te gaan hebben Sven Botman en zijn ploeggenoten het daarmee nog altijd volledig in eigen hand.

Genk houdt hoop op stunt in leven met gewonnen topper
John van den Brom doet met RC Genk een laatste gooi naar de Belgische titel. Club Brugge was koploper met een ruime marge, maar werd vrijdagavond in Genk met liefst 3-0 verslagen. Het verschil tussen beide clubs werd met nog vier wedstrijden te spelen verkleind tot vijf punten.

CL-ticket Leicester in gevaar na verrassende nederlaag
Leicester City is drie wedstrijden voor het einde nog niet zeker van een ticket voor de Champions League. De ploeg stond stevig op de derde plaats, maar bracht deze vrijdagavond in gevaar met een zware nederlaag tegen Newcastle United. De nummer veertien van de Premier League won met liefst 2-4.

UEFA sticht vrede met negen Super League-clubs
De UEFA heeft negen van de twaalf Super League-clubs weer in de armen gesloten. Dat maakte de bond vrijdagavond bekend. Met de clubs zijn afspraken gemaakt over 're-integratie'. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus kunnen op een strengere aanpak rekenen.

Eredivisie