Koeman mist Atlético-thuis definitief; warm onthaal voor Suárez

7 mei 2021 – Ronald Koeman is er definitief niet bij wanneer zijn FC Barcelona de kampioenskraker speelt tegen Atlético Madrid. Nadat een eerste hoger beroep werd afgewezen zocht de club het hogerop, maar ook het beroep bij arbitragecommissie TAD bleek vrijdagavond niks op te leveren. Alfred Schreuder zal het elftal tijdens de topper leiden.

Koeman mist Atlético-thuis definitief; warm onthaal voor Suárez

Koeman werd voor twee wedstrijden geschorst, omdat hij commentaar zou hebben gehad op de vierde official tijdens het verloren duel tegen Granada (1-2). 'Wat een figuur', zou de trainer hebben geroepen. Vrijdagmiddag gaf de trainer nog eens aan de straf belachelijk te vinden. "Ik heb het gevoel dat het persoonlijk is. De uitspraak 'wat een figuur' vind ik niet beledigend. Het is geen reden om iemand een sanctie op te leggen voor twee wedstrijden, dus er speelt meer", zei hij op de persconferentie in aanloop naar het duel.

Zaterdagmiddag om 16:15 uur speelt FC Barcelona het cruciale duel tegen Atlético Madrid. Waar dit seizoen lange tijd geen enkele sprake was van een eventuele titel voor de Catalanen, is de achterstand op de koploper nog maar twee punten - een gat dat morgen dus gedicht kan worden. Real Madrid, dat in punten gelijk staat met Barça, speelt een dag later tegen Sevilla, dat zelf daar weer vier punten onder staat. Het komende weekend kan dus doorslaggevend zijn in de titelrace. 

Eerbetoon Suárez
De kraker op Camp Nou betekent voor Luis Suárez een terugkeer op het oude nest. De Uruguayaan maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Barcelona naar Atlético Madrid, maar zal bij zijn terugkeer op een warm onthaal kunnen rekenen. Mits de coronamaatregelen het toelaten, zal voor de spits een eerbetoon georganiseerd worden, zo wist RAC1 vrijdag te vertellen. 
 

LaLiga

gerelateerd