"Er zijn signalen dat terugkopen van Brobbey speelt binnen Ajax"

8 mei 2021 – Erik ten Hag gaf vrijdag tijdens de persbijeenkomst richting De Klassieker tegen Feyenoord aan dat hij het geen raar idee zou vinden als Ajax deze zomer Brian Brobbey terugkoopt van RB Leipzig. De negentienjarige spits tekende in maart een vierjarige overeenkomst bij de Duitse club, maar zou inmiddels minder tevreden zijn met zijn beslissing. Inmiddels zijn er signalen dat het terugkopen van Brobbey speelt binnen Ajax.

"Er zijn signalen dat terugkopen van Brobbey speelt binnen Ajax"

Dat bespreken De Telegraaf-verslaggevers Mike Verweij en Valentijn Driessen in de podcast Kick-Off. "Brobbey heeft voor vier jaar getekend bij Leipzig, dus die is in principe weg", begint Verweij. "Alleen Brobbey, die dat zelf niet hard zal roepen omdat het een trotse jongen is, schijnt steeds minder tevreden te zijn over het feit dat hij dat contract getekend heeft."

De overgang van trainer Julian Nagelsmann naar Bayern München en het vertrek van technisch directeur Markus Krösche lijken het perspectief van Brobbey geen goed te hebben gedaan. "De twee mensen die zich heel erg sterk hebben gemaakt voor zijn komst naar Leipzig, zijn gewoon vertrokken", aldus Verweij. "Nu Mourinho is aangesteld bij AS Roma, is volgens mij de kans vrij groot dat Justin Kluivert bij Leipzig weggaat. Mourinho was al gek van Kluivert toen hij nog bij Ajax speelde. Die zal hem denk ik wel terughalen. Daar zit je dan alleen, als Brobbey, in het voormalige Oost-Duitsland, toch niet het meest tolerante gedeelte van Duitsland. Voor het eerst op jezelf wonen. Ik kan me voorstellen dat hij denkt van: nou, misschien had ik toch iets anders moeten beslissen."

Bij Ajax leeft een 'terugkeer' van Brobbey ook, denkt Verweij. "Het gaat je sowieso een hele hoop geld kosten natuurlijk. Die Duitsers zijn natuurlijk niet dom. Wat Mike schetst, dat weten zij ook. Daar zal heel veel geld betaald voor moeten worden. Ik denk dat Ajax op dit moment zoveel geld niet wil besteden aan een spits die zich ook nog wel moet bewijzen. Je moet maar afwachten hoever hij gaat komen", reageert Driessen. "Het is wel heel relatief. Als je hem voor vijf of tien miljoen terugkoopt…", zegt Verweij. "Vijf of tien miljoen? Die jongen heeft een vierjarig contract. Dan ga je hem niet voor vijf miljoen ophalen", reageert Driessen.

Volgens Verweij is het niet ondenkbaar dat Leipzig al af wil van Brobbey. "Als de nieuwe beleidsbepalers zeggen: die is door onze voorgangers gekocht, wat moeten we ermee? Of: ik heb liever een andere spits. Dan zou er een opening kunnen zijn. Als Ajax hem over drie of vier jaar voor dertig of veertig miljoen verkoopt, is het misschien wel de beste zet ooit geweest. Er zijn signalen dat het wel speelt binnen de club en dat daar over na wordt gedacht. Hoe reëel dat is, zal de komende weken blijken. Nu gaat Leipzig heel hard roepen dat hij niet te koop is, want dan schiet die prijs ook weer verder omhoog. Dan gaat Brobbey trots als hij is roepen dat hij gewoon naar Leipzig gaat. Maar achter de schermen wordt er wel degelijk gekeken wat er mogelijk is."

Lees ookBrobbey meteen terugkopen? Ten Hag staat er open voor

Ajax

gerelateerd