Barça, Real en Juventus halen in statement uit naar UEFA

8 mei 2021, 11:21   Bijgewerkt: 8 mei 2021, 12:03

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus hebben zaterdagochtend in een gezamenlijk statement uitgehaald naar de UEFA. De Europese voetbalbond maakte vrijdag bekend dat de clubs die afstand hebben genomen van de Super League akkoord zijn gegaan met sancties. De drie clubs die nog wel deel uitmaken van het project worden mogelijk zwaarder gestraft.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Inter zijn de negen clubs die aanvankelijk deel uitmaakten van het Super League-project, maar zich hebben teruggetrokken. Deze clubs moeten de Europese voetbalbond gezamenlijk vijftien miljoen euro doneren. Barça, Real Madrid en Juventus zijn niet akkoord gegaan me het voorstel van de UEFA.

In het statement schrijven de clubs dat zij lijden onder de 'onaanvaardbare druk en bedreigingen' om het Super League-project te verlaten. De clubs halen aan dat het initiatief van de grond is gekomen om oplossingen te bieden voor het huidige voetbalecosysteem. Het is volgens de clubs onacceptabel dat er straffen worden opgelegd, terwijl een rechtbank heeft besloten dat de zogeheten founding clubs niet gestraft mogen worden door de UEFA en de FIFA.

De clubs herhalen dat het Super League-project is ontworpen om een oplossing te bieden voor 'de huidige onhoudbare situatie in de voetbalindustrie', met 'het grootste respect voor de huidige voetbalstructuren' en om 'financiële stabiliteit te brengen in het Europese voetbal'. De Super League was een unieke kans om voetbalfans over de hele wereld een zo goed mogelijke show te geven en de wereldwijde interesse in de sport te versterken, klinkt het.

FC Barcelona, Real Madrid en Juventus stellen dat zij zich bewust zijn van de diverse reacties op het initiatief en de noodzaak om het voorgestelde aanpak te heroverwegen. Tegelijkertijd laten zij weten dat zij het zeer onverantwoordelijk zouden vinden om nu de stekker uit het project te trekken. 'Het spijt ons te zien dat onze vrienden en oprichters van het Super League-project zich nu in een tegenstrijdige positie bevinden nu ze UEFA een aantal toezeggingen hebben gedaan. Ondanks de druk en de bedreigingen van de UEFA hebben wij de plicht om adequate oplossingen na te streven.'

Het statement eindigt met de boodschap dat de clubs bereid zijn om in gesprek te gaan met de FIFA, de UEFA en de andere belanghebbenden in het voetbal. De Europese voetbalbond zou overwegen om FC Barcelona, Real Madrid en Juventus uit de Europese toernooien te weren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen