Het leven lacht Van den Brom weer toe: wint hij ook de landstitel?

8 mei 2021, 11:43

De strijd om de Belgische titel is plots weer spannend. Club Brugge begon de play-offs met een 2-2 gelijkspel tegen RSC Anderlecht en ging vrijdagavond met 3-0 onderuit tegen het KRC Genk van trainer John van den Brom. De voorsprong van de Belgische koploper is in korte tijd geslonken tot vijf punten, waardoor de Nederlandse oefenmeester mag blijven dromen van het kampioenschap.

Van den Brom leek in februari nog te moeten vrezen voor een ontslag bij Genk, maar overleefde een crisis, won de beker en doet nu zelfs mee om de titel. "We wilden Club Brugge prikkelen en dat hebben we gedaan. En we staan weer dichter bij de tweede plek. De landstitel? Daar blijf ik weg van. Ik zeg alleen dat we ontzettend goed bezig zijn", wordt Van den Brom geciteerd door Sporza.

Genk heeft nog vier wedstrijden om het gat van vijf punten te dichten. Op de laatste speeldag staan de clubs weer tegenover elkaar. "Je moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Zeker in de play-offs kunnen gekke dingen gebeuren. Maar zolang het mathematisch mogelijk blijft, blijven we enthousiast. Hoe langer we in het spoor van Club blijven, hoe interessanter het wordt. Maar ik ga zeker niet zeggen dat we kampioen worden."

Philippe Clement, trainer van Stefano Denswil, Ruud Vormer, Tahith Chong, Noa Lang en Bas Dost bij Club Brugge, wil na de twee teleurstellende resultaten een reactie zien van zijn ploeg. "Ik wil zien wie vanaf de eerste seconde zijn taken kan uitvoeren.  Hun woorden zijn niet belangrijk, wel hun daden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen