Rooney sluit eerste seizoen als trainer goed af na zinderend slot

8 mei 2021, 16:16

Wayne Rooney heeft zijn eerste seizoen als hoofdtrainer na een spectaculaire laatste speeldag goed afgesloten. De voormalig topspits volgde begin dit seizoen Phillip Cocu op als trainer van Derby County en moest de club zien te behoeden voor degradatie. Dat lukte hem pas zaterdag in de allerlaatste wedstrijd, door een in de slotfase benutte penalty.

Het was aan Cocu om The Rams terug te brengen naar de Premier League, maar de oud-PSV'er slaagde daar niet in. In zijn eerste seizoen eindigde hij met Derby op een teleurstellende tiende plek en het huidige seizoen begon zo slecht, dat Cocu in november met een laatste plaats afscheid moest nemen. Wayne Rooney nam als speler/trainer het stokje over en ging zich vanaf de winterstop volledig op het trainerschap richten. 

Onder Rooney kon Derby zich in de maanden die volgden wat herpakken en leek zich veilig te spelen, maar na een reeks van zes nederlagen op rij stond het op de laatste speeldag nog maar twee punten boven de degradatiestreep. Een nieuwe nederlaag in het laatste duel, thuis tegen nummer 23 (van de 24) Sheffield Wednesday, kon de ploeg gezien het betere doelsaldo van de tegenstander fataal worden. 

Daar leek het gedurende de wedstrijd sterk op. Door een openingstreffer op slag van rust ging Sheffield met een voorsprong de kleedkamer in en kort nadat Derby na rust op 2-1 was gekomen, kwamen de bezoekers weer terug tot 2-3. Twaalf minuten voor tijd kreeg Martyn Waghorn echter de kans van elf meter. Hij benutte zijn strafschop, zette zo de eindstand van 3-3 op het scorebord en zorgde dat Derby ook komend seizoen in de Championship actief blijft. Dit ook omdat achtervolger Rotherham bleef steken op een gelijkspel (1-1) tegen Cardiff City.

Zo is de eerste missie van hoofdtrainer Rooney geslaagd. De 35-jarige oud-international staat tot de zomer van 2023 onder contract bij The Rams en mag volgend seizoen dus proberen de weg omhoog te vinden en een stap dichter bij de Premier League te komen. Voor Wycombe Wanderers, Rotherham en Sheffield Wednesday is het doek gevallen. De drie clubs spelen volgend seizoen een niveau lager.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen