Jans koos andere aanpak na blamage: "Ook wel eens goed"

8 mei 2021, 17:43   Bijgewerkt: 8 mei 2021, 18:02

Bij FC Twente zijn afgelopen week intern gesprekken gevoerd. Aanleiding was de ruime nederlaag tegen Fortuna Sittard (3-0), al waren de resultaten al lange tijd dramatisch te noemen. Voor trainer Ron Jans was het resultaat in Sittard reden om voor een iets andere aanpak te kiezen.

"We hebben de spelers zonder trainers met elkaar laten praten", vertelde Jans voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo aan ESPN. "Dat is ook wel eens goed. Elke keer analyseren wij. Nu hebben zij meer dan een uur gezeten. Ze zeiden dat er echt dingen zijn gezegd die ze eigenlijk altijd binnen hebben gehouden. Dat is goed, nu kunnen we weer vooruit."

Jans ziet graag dat zijn spelers elkaar aanspreken wanneer dingen niet goed gaan, maar ziet in zijn ploeg niemand die daarin het voortouw neemt. "Dat zijn er veel te weinig. Dat weten ze wel, ze zijn zeer jong en zeer introvert. Je kunt mensen ook niet dwingen om dat te doen, maar dan is het wel goed om ze een keer met elkaar te laten zitten."

Na een uitstekende eerste seizoenshelft, waarin Twente keurig in de subtop meedeed, stortte het bij FC Twente volledig in. Sinds de winterstop werd nog maar één keer gewonnen en de pijnlijke nederlaag in Sittard was de vierde nederlaag op rij. Na de wedstrijd werd de supportersbus opgewacht door woeste supporters. Met een teleurstellende twaalfde plaats op de ranglijst lijkt FC Twente nergens meer om te spelen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen