Real Madrid ruikt kans na teleurstellende topper in Camp Nou

8 mei 2021, 18:18

De kraker tussen FC Barcelona en Atlético Madrid is zaterdagavond geëindigd zonder doelpunten: 0-0. In een wedstrijd met twee gezichten kregen beide ploegen kansen om de overwinning te pakken, maar daar slaagden ze niet in. Vooralsnog blijft Atleti de koploper van La Liga. Stadgenoot Real Madrid kan de eerste plek echter overnemen als het zondagavond in eigen huis weet te winnen van nummer vier Sevilla.

De lijstaanvoerder uit Madrid begon uitstekend in het Camp Nou en was in de eerste helft veel dreigender. Dat leverde in eerste instantie een schuiver van Thomas Lemar en een mislukte vrije trap van Luis Suárez op. De eerste echt grote kans kwam op naam van Ángel Correa, die met zijn linker voor de 0-1 dacht te zorgen. Clément Lenglet voorkwam echter met een uitstekende ingreep dat de schuiver in de verre hoek verdween. Aan de overkant bleef het gevaar van Barcelona beperkt tot een wanhopige afstandspoging van Antoine Griezmann.

Het team van Diego Simeone kreeg in de slotfase nog bijna de rekening voor het missen van die kansen gepresenteerd. Lionel Messi kreeg het even op zijn heupen en solleerde vanaf de middenlijn richting het doel van Jan Oblak. De Sloveen had veel moeite met het schot van de Argentijn, maar kon de onverdiende 1-0 wel ternauwernood voorkomen. Ook de tweede helft werd geopend met een kans voor de gastheer. Lenglet en Ronald Araujo stonden helemaal vrij bij een vrije trap, maar liepen elkaar in de weg. De kopbal van Lenglet vloog over.

Invaller Ousmane Dembélé had die bijna achter zijn naam gekregen. Hij was mee naar voren gestormd en knikte een voorzet van Jordi Alba van dichtbij over. Het slotakkoord was voor Messi, die aanlegde voor een vrije trap. Oblak kon die bal echter naast laten gaan en zodoende eindigde de topper in 0-0. Het verschil tussen Barcelona en Atlético blijft met nog drie wedstrijden te gaan twee punten in het voordeel van de Madrilenen.