Piqué na teleurstellend gelijkspel tegen Atlético: "We leven nog"

8 mei 2021 – Gerard Piqué blijft ondanks het gelijkspel (0-0) tegen Atlético Madrid hoopvol over de kansen op de landstitel voor FC Barcelona. De Catalanen konden een wedstrijd met twee gezichten niet over de streep trekken in het eigen Camp Nou. Daarom ligt de titel nu voor het grijpen voor aartsrivaal Real Madrid. Piqué geeft Barcelona echter ook een goede kans.

Piqué na teleurstellend gelijkspel tegen Atlético: "We leven nog"

"Alles kan nog gebeuren in La Liga", opperde de centrumverdediger na afloop voor de camera van Movistar +. "Het is zo dat Real Madrid kampioen wordt als ze hun vier laatste wedstrijden allemaal winnen. Ook wij hebben een goede kans om onze laatste duels winnend af te sluiten. Dit gelijkspel is jammer omdat wij de afgelopen maanden goed hebben gestreden."

In Barcelona kregen beide ploegen prima kansen om drie punten te pakken. "We hadden verwacht te winnen en hebben veel kansen gekregen. Atlético blijft verdedigend het beste team van de competitie, ze hebben niet voor niets de minste tegendoelpunten. Wij hadden moeten profiteren van de mogelijkheden die we kregen. Jan Oblak heeft er ook nog veel tegengehouden."

Door de puntendeling kan Real zondagavond de koppositie overnemen, maar volgens Piqué is de titel nog niet vergeven. "We leven nog in de competitie en ik denk dat wij een grote kans hebben om alsnog landskampioen te worden", besloot de routinier, die al acht landstitels met de Catalanen achter zijn naam heeft staan.

LaLiga

gerelateerd