Plaaggeest Ziyech stelt met Chelsea titel City uit

8 mei 2021 – Manchester City is nog geen kampioen van Engeland. Daarvoor had het zaterdagavond moeten winnen van Chelsea, maar de ploeg verloor met 1-2. Hakim Ziyech eiste in het Etihad Stadium een hoofdrol op door met een fraai doelpunt gelijk te maken en zo het feest van The Citizens te verpesten. Marcos Alonso zorgde laat in de wedstrijd zelfs dat Chelsea er met de winst vandoor ging.

Plaaggeest Ziyech stelt met Chelsea titel City uit

In de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid van afgelopen week begon Ziyech nog op de bank, maar in de competitiewedstrijd tegen Manchester City - een voorproefje op de finale van het miljardenbal - stond de oud-Ajacied weer aan de aftrap. Voor de tegenstander kon het de kampioenswedstrijd zijn, maar dan moest het de topper wel winnend afsluiten.

De ogen zullen bij City extra gericht zijn geweest op Ziyech. In de vorige ontmoeting tussen de twee, in de halve finale van de FA Cup, tekende hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee boorde hij de ploeg een finaleplaats door de neus. Ook vandaag bleek Ziyech weer de plaaggeest van The Citizens. Het was de 63e minuut toen hij de bal ontving op het randje van de zestien en laag en hard in de hoek de gelijkmaker binnenschoot.

Tot dat moment leek het er nog op dat City het uitstekende seizoen in deze wedstrijd zou gaan bekronen met de titel. Het stond met 1-0 voor, nadat Raheem Sterling in de 44e minuut in een leeg doel zijn ploeg op voorsprong had gezet. Goed voorbereidend werk van Sergio Agüero ging daaraan vooraf. Enkele minuten later was diezelfde Agüero juist de schlemiel; via een strafschop kon hij de voorsprong verdubbelen, maar zijn panenka mislukte volledig en was makkelijk op te vangen voor Chelsea-doelman Édouard Mendy.

Nadat Ziyech die fout van Agüero na een uur spelen had afgestraft, was het juist Chelsea dat de wedstrijd naar zich toe trok. Timo Werner en Callum Hudson-Odoi dachten beiden de winnende treffer te maken, maar hun doelpunten werden afgestraft. In de slotfase was het echter Marcos Alonso die alsnog de wedstrijd in het voordeel van The Blues besliste. Hij werkte een goede voorzet van Werner binnen en dit keer was er niks op de treffer aan te merken: 1-2. 

Nog geen titel voor City dus, dat dit weekend alleen nog kampioen kan worden als Manchester United zondag verliest van Aston Villa. Zo niet, dan zal het waarschijnlijk volgende week gebeuren. Chelsea zelf deed met de zege goede zaken met het oog op een plek in de top vier, wat recht geeft op Champions League-voetbal. Bovendien was de kraker van vanavond een mooie voorbode voor de volgende ontmoeting tussen beide clubs, die op 29 mei in de finale van de Champions League opnieuw tegenover elkaar zullen staan. 

Premier League

gerelateerd