Ziyech verpest City-feest; Bayern viert titel met doelpuntenfestijn

9 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 8 mei 2021, 23:35

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 8 mei.

Plaaggeest Ziyech stelt met Chelsea titel City uit

Manchester City is nog geen kampioen van Engeland. Daarvoor had het zaterdagavond moeten winnen van Chelsea, maar de ploeg verloor met 1-2. Hakim Ziyech eiste in het Etihad Stadium een hoofdrol op door met een fraai doelpunt gelijk te maken en zo het feest van The Citizens te verpesten. Marcos Alonso zorgde laat in de wedstrijd zelfs dat Chelsea er met de winst vandoor ging.

Bayern viert titel met klinkende zege op Gladbach

Bayern München heeft de negende landstitel op rij zaterdagavond gevierd met een 6-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Hansi Flick werd zaterdagmiddag door de nederlaag van RB Leipzig bij Borussia Dortmund al kampioen en maakte het feest compleet door de bezoekers op een forse nederlaag te trakteren. Robert Lewandowski was met drie treffers de grote man.

Sensationele degradatiekraker levert RKC en VVV weinig op

In een doelpuntrijke wedstrijd hebben VVV en RKC elkaar zaterdagavond op gelijke hoogte gehouden. De wedstrijd schommelde heen en weer en beide ploegen maakten op momenten aanspraak op de overwinning. Een winnaar kwam er echter niet en met het punt schieten beide ploegen weinig op in hun strijd tegen degradatie.

Tiental AZ stelt EL veilig en blijft jagen op CL

Door een zwaarbevochten 1-0 zege op Fortuna Sittard heeft AZ zich verzekerd van een Europees ticket. De rode kaart van Ramon Leeuwin maakte de opgave behoorlijk uitdagend, maar een rake pingel van Albert Gudmundsson bleek voldoende voor de drie punten. De vraag blijft alleen of het Europa League of misschien zelfs wel Champions League gaat worden. AZ klimt hiermee naar de tweede plek, maar kan nog worden bijgehaald door PSV, dat zondag in actie komt.

Politievakbond dreigt met staking tijdens Klassieker

De politie overweegt om zondag tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax te staken. Op de website van vakbond ANPV wordt de achterban voorgesteld om tijdens de Klassieker het werk neer te leggen. De bond stelde dat het kabinet de politie niet serieus genoeg neemt en wil middels een staking een signaal afgeven.

Heerenveen kan play-offs vergeten na nieuwe remise

Heerenveen en Utrecht hebben in een weinig amusant duel met 0-0 gelijkgespeeld. De grootste kans voor rust was voor Sander van de Streek. Ook na de theepauze waren de mogelijkheden schaars. Daar konden ook Henk Veerman en Joey Veerman, die beiden na rust invielen en hun rentree maakten, geen verandering in brengen. De belangrijkste conclusie na afloop: Heerenveen kan de play-offs na de remise uit het hoofd zetten.

Twentse derby onbeslist na dubieus VAR-moment

De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo eindigde zaterdagmiddag in de Grolsch Veste in 1-1 gelijkspel. De VAR nam een hoofdrol op zich nadat een penalty voor de thuisploeg niet doorging, omdat de bal bij een doeltrap van Joël Drommel niet stillag. Op dat moment leidde Heracles door een rake kopbal van Mats Knoester, maar Danilo maakte vijf minuten voor tijd alsnog gelijk.