Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Ziyech weer goud waard: "We kunnen iedereen verslaan"

9 mei 2021 – Hakim Ziyech was zaterdag voor de tweede keer in een maand tijd trefzeker voor Chelsea in een wedstrijd tegen Manchester City. Met zijn doelpunt leverde de voormalig speler van Ajax een belangrijke bijdrage aan de 1-2 zege op de aanstaande kampioen van de Premier League. Met het oog op de Champions League-finale die over drie weken wordt gespeeld, geeft de zege op City het vertrouwen van Chelsea een flinke boost.

Ziyech weer goud waard: "We kunnen iedereen verslaan"

Ziyech begon als basisspeler aan de kraker in het Etihad Stadium en beschaamde het vertrouwen van trainer Thomas Tuchel niet. Na een uur zette de Marokkaanse spelmaker de belangrijke 1-1 op het scorebord, waarna Marcos Alonso The Blues de overwinning bezorgde. Een kleine maand geleden, toen de clubs elkaar in de halve finale van de FA Cup ook al troffen, groeide Ziyech uit tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

Dat hij andermaal trefzeker was tegen Manchester City, doet Ziyech goed. "Het was een mooi moment voor mij. Ik heb het met beide handen aangegrepen. Het is mooi dat de bal erin ging", vertelde Ziyech voor de camera van beIN SPORTS. "Ik ben heel blij. Na de wedstrijd was er een klein feestje in de kleedkamer. We wilden de derde plek veroveren en dat is ons gelukt."

De linkspoot geeft toe dat de gemiste strafschop van Sergio Agüero een morele boost was voor Chelsea. Door de mislukte panenka-penalty van de Argentijnse aanvaller bleef het 1-0. "Natuurlijk helpt dat. Als het 2-0 staat, ga je op een andere manier de kleedkamer in. City miste en daardoor bleven wij erin geloven. Dat hebben we in de tweede helft laten zien. Wij speelden onze eigen wedstrijd en zoals je kunt zien, kunnen we iedereen verslaan."

In het Turkse Istanboel speelt Chelsea binnenkort opnieuw tegen Manchester City. Dan nemen de Engelse grootmachten het in het kader van de Champions League-finale tegen elkaar op. "Dit geeft vertrouwen, maar over drie weken zal een compleet andere wedstrijd zijn. Drie weken is lang, we hebben nog andere wedstrijden die we moeten spelen. Als de finale dichterbij komt, zullen we ons daar volledig op focussen."

Premier League

gerelateerd