Rechter bepaalt of staking tijdens Klassieker mag doorgaan

9 mei 2021, 11:14   Bijgewerkt: 9 mei 2021, 12:00

Het is een paar uur voor aanvang van De Klassieker nog maar zeer de vraag of de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zondag daadwerkelijk wordt gespeeld. De politie gaat mogelijk staken tijdens de ontmoeting tussen de aartsrivalen. In een poging de staking te voorkomen, heeft de gemeente Rotterdam een kort geding aangespannen.

Het kort geding dient zondag om 11.00 uur. Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP bevestigt aan NU.nl dat de bonden een kort geding aangezegd hebben gekregen. Zij wachten het oordeel van de rechter af alvorens wordt besloten of de staking doorgaat. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de KNVB, maar de bond wil niet inhoudelijk reageren.

Mocht de staking doorgaan, dan lijkt het uitgesloten dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax doorgang kan vinden. De politiebonden lieten zaterdagavond weten dat zij een staking tussen 13:00 uur en 15:00 uur overwegen omdat zij het gevoel dat zij niet serieus genoeg genomen worden door het kabinet.

'De afgelopen maanden, weken, dagen hebben politiemensen veel voor hun kiezen gehad', schreef vakbond ANPV zaterdag in een verklaring. 'Ook vandaag ging het flink mis in Barneveld en Rotterdam. Politiemensen belanden in het ziekenhuis na te zijn belaagd met vuurwerk, flessen en andere materialen', werd er gedoeld op de onrust rond de laatste training van Feyenoord in aanloop naar De Klassieker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen