Politiestaking afgewend: Feyenoord - Ajax gaat door

9 mei 2021, 12:06   Bijgewerkt: 9 mei 2021, 13:34

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gaat gewoon door. De gemeente Rotterdam heeft het kort geding ingetrokken dat was aangespannen om te voorkomen dat de politie tijdens de wedstrijd zou staken. Dat gebeurde nadat de vakbonden voor de rechter aankondigden gewoon te zullen optreden.

De politie maakte zaterdagavond bekend te overwegen tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax te staken. De gemeente Rotterdam besloot daardoor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/384321/gaat-feyenoord-ajax-door-kort-geding-dient-om-1100-uur/,_blank,een kort geding aan te spannen], die zondagochtend om 11.00 uur diende. Daarin gaf een advocaat van de gemeente volgens verslaggever Philip van Es aan dat een staking zou leiden tot een herhaling van wat er zaterdag rond de training van Feyenoord gebeurde. "Supporters zullen elkaar ergens anders willen treffen. Daardoor verdubbel je de druk op politie."

De staking was volgens de gemeente niet tijdig aangekondigd. "Minder dan 24 uur van tevoren is te kort dag", gaf de advocaat aan. Bij monde van Gerrit van der Kamp gaf politievakbond ACP aan dat een voetbalwedstrijd geen reden was om het het grondrecht op demonstratie door te strepen. "We hadden de afgelopen periode de ongeregeldheden in Barneveld en gister de rellen bij de laatste training, de werkdruk staat bij de agenten tot aan de lippen."

Een opmerking van de advocaat van de gemeente bleek het kantelpunt in de zitting te zijn. Die gaf aan dat het kabinet bereid is om met de politievakbonden in overleg te treden. De vakbonden besloten af te zien van de staking nadat afspraken waren gemaakt over een telefonisch onderhoud met demissionair minister Grapperhaus. Deze zondag volgt een eerste gesprek, maandag zullen de partijen langer met elkaar in gesprek gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen