De opstellingen van Feyenoord en Ajax in De Klassieker

9 mei 2021, 13:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstellingen van Feyenoord en Ajax voor De Klassieker zijn bekend. Dick Advocaat heeft ten opzichte van de pijnlijke nederlaag tegen ADO Den Haag (3-2) één wijziging doorgevoerd. João Carlos Teixeira vervangt de geschorste Jens Toornstra. Bij Ajax is Noussair Mazraoui de vervanger van Nicolás Tagliafico.

Feyenoord zakte vorige week door de ondergrens tegen ADO Den Haag, waarna Advocaat een vroegtijdig vertrek uit Rotterdam niet uitsloot. Na een gesprek met aanvoerder Steven Berghuis en technisch directeur Frank Arnesen besloot Advocaat te blijven. De trainer geeft zijn spelers tegen Ajax de mogelijkheid om zich sportief te revancheren, want op de geschorste Toornstra na behoudt iedereen zijn basisplaats. Berghuis is nog altijd geschorst.

Ajax speelt in De Kuip slechts voor de eer, maar afgaande op de spelers die Ten Hag het veld in stuurt mnemen de Amsterdammers de wedstrijd tegen de aartsrivaal heel serieus. De oefenmeester kan in Rotterdam geen beroep doen op Tagliafico, die geschorst is. Daardoor is er een basisplaats weggelegd voor Mazraoui. De Marokkaans international begint als rechtsback, waardoor Devyne Rensch naar de linkerkant verhuist.

Het was een aantal uur voor de wedstrijd nog niet duidelijk of de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax door zou gaan. Een politiestaking dreigde roet in het eten te gooien. Na een toezegging van het kabinet besloten de politievakbonden om de staking te annuleren.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Fer, Texeira, Kökcü; Linssen, Bozeník, Sinisterra

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Rensch; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Neres, Haller, Tadic

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen