Robben stelt zich beschikbaar voor Nederlands elftal

9 mei 2021 – Arjen Robben staat open voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Als bondscoach Frank de Boer hem wil opnemen in de EK-selectie, dan zegt de 37-jarige aanvaller van FC Groningen daar geen 'nee' tegen. Dat laat Robben na afloop van het duel met FC Emmen (0-4) weten aan het Dagblad van het Noorden.

Robben stelt zich beschikbaar voor Nederlands elftal

"Als Frank de Boer belt, ben ik beschikbaar voor het Nederlands elftal. Dat was in mijn stoutste dromen de fantasie", wordt Robben geciteerd door de regionale krant. De aanvoerder van de Trots van Het Noorden realiseert zich dat er de komende periode nog veel kan gebeuren. "Eerst maar realistisch blijven en kijken hoe het de komende weken gaat. Daarna zien we verder", citeert Voetbal International hem.

Robben speelde op 10 oktober 2017 zijn laatste interland. In de met 2-0 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden nam de vleugelaanvaller beide doelpunten voor zijn rekening. Na de wedstrijd maakte Robben zijn Oranje-afscheid bekend. In totaal speelde hij 96 duels in het Nederlands elftal.

In 2019 leek er een einde te komen aan de loopbaan van Robben. De aanvaller vertrok bij Bayern München en borg zijn voetbalschoenen op. Een jaar later kondigde hij een sensationele comeback bij FC Groningen aan. De terugkeer van Robben is enigszins teleurstellend verlopen, maar zondag beleefde hij een middag die hij niet snel zal vergeten.

Hoe De Boer staat tegenover een eventuele terugkeer van Robben, is niet bekend. De bondscoach van het Nederlands elftal mag voor het EK 26 in plaats van 23 spelers selecteren, wat de kansen van Robben vergroot.

Oranje

gerelateerd