Lieke Martens en Barcelona met bizarre cijfers kampioen

9 mei 2021, 16:25

Lieke Martens heeft zich met FC Barcelona zeer overtuigend tot landskampioen van Spanje gekroond. In de vrouwencompetitie won het zelf met 0-1 bij Tenerife en zag het de naaste achtervolger Levante punten verspelen, waardoor de Catalanen de titel niet meer mis kunnen lopen.

Het was al lang niet meer de vraag of Barcelona dit seizoen kampioen ging worden, maar wanneer dat zou gebeuren. Al het hele seizoen is het oppermachtig in Spanje en wint het wekelijks met grote cijfers. Sterker nog, van de 26 wedstrijden die er tot nu toe zijn gespeeld, won het ze allemaal. Daarbij werden maar liefst 126 doelpunten gemaakt en kreeg het slechts vijf treffers tegen.

Lieke Martens had daarbij een redelijk grote rol. Ze startte zondagmiddag in de basis, maar dat was lang niet altijd het geval dit seizoen. Desalniettemin staat de teller op elf goals. Met nog acht speelrondes te gaan is er nog alle mogelijkheid om dat aantal nog flink op te schroeven. Het is de zesde keer dat Barcelona zich de beste van de competitie mag noemen. 

Lees ook: Lieke Martens helpt Barça-vrouwen naar CL-finale

De vrouwen van Barcelona maken sowieso een geweldig seizoen door. Naast het kampioenschap staat het ook nog in de halve finale van het bekertoernooi en mag het binnenkort aantreden in de Champions League-finale. Op 16 mei staat het in het Zweedse Göteborg tegenover Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen