ErediVisie: slecht Feyenoord, Leeuwout, Robben en DanIVlo

10 mei 2021, 12:00   Bijgewerkt: 10 mei 2021, 12:43

Wat was het belangrijkste in speelronde 32? De dolgelukkige Arjen Robben viel op met twee asissts, Ajax won tergend simpel bij Feyenoord en ADO Den Haag boekte de tweede overwinning op rij. Genoeg om over na te praten en te schrijven en dat doet FCUpdate.nl zoals gebruikelijk in de rubriek ErediVisie, waarin de opvallendste dingen uit het afgelopen speelweekend met een knipoog worden besproken. 

Feyenoord: Ferschrikkelijke penalty, Tyrellende Malacia en Bozeniks

Een erehaag kwam er niet van Feyenoord voor kampioen Ajax voor de wedstrijd, maar de rode loper werd uiteindelijk toch negentig minuten uitgelegd door de Rotterdammers. Zonder Steven Berghuis en Jens Toornstra gaf Feyenoord de bezoekers alle gelegenheid om te scoren en toen die niet benut werden, hielpen ze zelf maar een handje. Eerst werkte Marcos Senesin eigen doel, schoot Leroy zijn penalty Ferschrikkelijk in en pakte ook de Tyrellende Malacia zijn tweede gele kaart, nadat hij aan de handrem moest trekken. Het optreden van Robert was Bozeniks, Kökcü orkon er weinig van: nee, zelfs Dick Advocaat kon zijn elftal eigenlijk niet verdedigen. Als dat maar goed komt in de play-offs... 

{image[347843][right-half][]}Leeuwin, Leeuwout 

Op zijn invalbeurt van één minuut tegen Ajax na zat Ramon Leeuwin alle wedstrijden sinds eind oktober in de Eredivisie op de bank bij AZ. De centrale verdediger stond van bijna iedereen onderaan de pikorde, maar toen Timo Letschert rood pakte en Teun Koopmeiners helemaal afwezig was afgelopen weekend, waren de smaken op en moest Ramon weer eens voor de leeuwen gegooid worden. Hij trok meteen na de pauze echter aan de noodrem bij Sebastian Polter, waardoor Ramon Leeuwin alweer heel snel Leeuwout werd. 

Tandeloos Willem II

Wat was Willem II zondag aan het doen tegen PSV (0-2)? Alles, behalve aanvallen in ieder geval. De Tilburgers strijden een bikkelharde strijd tegen degradatie, maar verschenen zondag niet op appel tegen PSV. Het team van Zeljko Petrovic slaagde er niet één keer in om het doel van Yvon Mvogo onder vuur te nemen. Het is de eerste ploeg in vijftien jaar tijd die in een Eredivisie-wedstrijd geen schot op doel noteerde. Niet echt een lekkere manier om de cruciale wedstrijden tegen ADO Den Haag en Fortuna Sittard tegemoet te gaan. De aan een hernia geopereerde Petrovic moest afgelopen week afzien in het ziekenhuis en verscheen eerder dan verwacht alweer op het trainingsveld om zijn team te ondersteunen. Het is de vraag of zijn spelers ook over zo'n goede mentaliteit beschikken…

{image[347862][left-half][]}Een dolblij kind van 37 jaar

Voor de liefhebber was het zondag leuker wat er in Emmen gebeurde, dan in Rotterdam. Niet Feyenoord tegen Ajax, maar Emmen - Groningen (0-4) werd het meestbesproken duel van het weekend. Dat had alles te maken met Arjen Robben, die voor het eerst in 2021 in de basis begon en als een beest tekeer ging. De aanvoerder schreeuwde, rende, passte en schoot. Het belangrijkste waren zijn twee heerlijke assists op Alessio Da Cruz, die de klasse van Robben op waarde wist te schatten met zijn loopacties. Als er fans op de tribune hadden gezeten, hadden zij de levende legende ongetwijfeld een staande ovatie gegeven bij zijn wissel. Niet alleen zijn spel, maar ook zijn betraande interview na afloop was schitterend. Hij had als een kind genoten van de wedstrijd en vond het heerlijk om weer op het veld te staan. Wat een liefhebber, wat een voetballer en weet een parel voor de sport is Arjen Robben toch. Niets dan lof.

Sparta Opmarsch

Komt er voor de ploeg van Henk Fraser nog een seizoenstoetje in de vorm van de play-offs? De oefenmeester vond zijn elftal tegen FC Groningen de beste ploeg onder zijn leiding (bijna drie seizoenen), daar kwam de fraaie zege op Vitesse overheen en sinds begin maart pakte alleen Ajax (22) meer punten dan Sparta Rotterdam (20). De Rotterdammers hebben de beste papieren en daarom niet alleen de Sparta Marsch als clublied, maar ook een heel fraaie opmarsch in de Eredivisie. 

En dan nog even dit...

DanIVlo

Yanicks sorry

Fantastische Venlo Fans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen