PSV-spelers hoorden Zahavi bellen: "Vreselijk, echt vreselijk"

9 mei 2021 – Voor de spelers van PSV was het zondag niet gemakkelijk om de focus te houden op de wedstrijd tegen Willem II. De Eindhovenaren werden opgeschrikt door de inbraak in het huis van Eran Zahavi, die tijdens de overval door zijn vrouw werd gebeld terwijl hij in de spelersbus zat. Heel heftig, zeggen de spelers van PSV en trainer Roger Schmidt.

PSV-spelers hoorden Zahavi bellen: "Vreselijk, echt vreselijk"

Toen de overvallers in het huis waren, kreeg Zahavi telefoon van zijn vrouw. Die was helemaal in paniek. Ze moest hem van de overvallers bellen om te vragen waar de buit was, zo bevestigen de spelers bij het Eindhovens Dagblad. "Er ging ineens van alles door die bus", vertelde Denzel Dumfries na de wedstrijd. "Niet letterlijk natuurlijk, maar we kregen live mee wat er aan de hand was. Ongelooflijk dat zoiets gebeurt. We hadden daarna als team een taak te vervullen en wilden de wedstrijd per se winnen voor Eran en hoopten dat alles goed zou zijn."

PSV reisde met twee spelersbussen naar Tilburg. Philipp Max zat ook in de basis van Zahavi.  "Makkelijk was het niet vanmiddag, maar we hebben vooraf gezegd dat we per se voor hem moesten winnen. Eran zei bij zijn vertrek nog dat we ons op de wedstrijd moesten concentreren. De trainer heeft iedereen voor de wedstrijd nog geïnformeerd dat het naar omstandigheden in orde was en dat gelukkig niemand gewond was geraakt. Voor ons was er een extra motivatie om te winnen en dat is ons gelukt."

Trainer Roger Schmidt stond na de 0-2 overwinning ook stil bij het incident. "Vreselijk wat er is gebeurd. Echt vreselijk. In deze moeilijke situatie zijn we heel geconcentreerd gebleven en hebben we een belangrijke wedstrijd gewonnen. Wat er is gebeurd met Eran, overschaduwt dat natuurlijk."

Lees ook: Zahavi belde in PSV-bus tijdens overval met zijn vrouw

PSV

gerelateerd