Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Duitsland tussen hoop en vrees wat betreft sterkhouder Goretzka

9 mei 2021 – Joachim Löw heeft dit weekend slecht nieuws gekregen over Leon Goretzka, die hij ziet als één van zijn belangrijkste spelers bij de Duitse nationale ploeg. De 26-jarige middenvelder is dit weekend geblesseerd geraakt bij Bayern München en is zodoende een serieus twijfelgeval voor het naderende EK.

Duitsland tussen hoop en vrees wat betreft sterkhouder Goretzka

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Goretzka raakte zaterdag geblesseerd bij het duel tussen Bayern en Borussia Mönchengladbach, dat de koploper met 6-0 won. Bayern werd zaterdag kampioen, maar bij Goretzka was er allerminst sprake van feestvreugde. De middenvelder liep namelijk een dijbeenblessure op en die zorgde ervoor dat hij tien minuten na zijn invalbeurt alweer naar de kant moest.

Duitse media melden dat Goretzka dit seizoen sowieso niet meer in actie zal komen voor Bayern. Aangezien die ploeg al kampioen is, is dat ook zeker niet de grootste zorg in Duitsland. Belangrijker is of hij op tijd fit gaat zijn voor het EK. Het EK begint voor de Duitsers op 15 juni met een wedstrijd tegen Frankrijk. Of hij dat duel gaat halen is uiterst twijfelachtig. Goretzka speelde tot dusver 31 interlands voor Die Mannschaft.

Duitsland speelt in de groepsfase ook nog tegen Portugal en Hongarije. Met Duitsland, Frankrijk en Portugal wordt Groep F dan ook gezien als de zwaarste groep van het toernooi.

Oranje

gerelateerd