NS Mura
0 – 0
Vitesse

Arsenal richt zich op en velt vonnis over West Brom

9 mei 2021 – De kater van donderdag tegen Villarreal is nog niet weggespoeld, maar Arsenal heeft zondag in ieder geval weer wat kleur op de wangen gekregen. De Londenaren boekten de tweede overwinning op rij in de Premier League door met 3-1 te winnen van West Bromwich Albion.

Arsenal richt zich op en velt vonnis over West Brom

Arsenal speelde donderdag met 0-0 gelijk in de halve finale van de Europa League tegen Villarreal en dat betekende uitschakeling na de eerdere 2-1 nederlaag in Spanje. Een klap voor Arsenal, dat via de competitie nog maar een klein kansje heeft op het halen van Europees voetbal. Tegen West Brom heeft het team zondag in ieder geval gedaan wat het moest doen. Emile Smith-Rowe was de man die de ban brak, door na een halfuur spelen op aangeven van uitblinker Bukayo Saka de 1-0 te scoren.

Zes minuten daarna was het weer raak, ditmaal via Nicolas Pepe. De Ivoriaan schoot schitterend raak en maakte West Brom het leven daarmee behoorlijk zuur. De bezoekers kwamen via Matheus Pereira nog wel de 2-1, maar een rake vrije trap van Willian was in de slotfase goed voor de 3-1. De Braziliaan maakte in zijn 37ste wedstrijd voor Arsenal zijn eerste goal voor de club.

Voor West Brom bleek die goal fataal: de ploeg van Sam Allardyce is daardoor definitief gedegradeerd naar het Championship. Het is de elfde degradatie in de clubgeschiedenis en pas de eerste in de lange trainersloopbaan van Allardyce. West Brom is na Sheffield United de tweede club die is gedegradeerd in dit Premier League-seizoen.

Premier League

gerelateerd