CL-voetbal op de tocht voor Juventus na vernedering tegen Milan

9 mei 2021, 22:39

Na negen landstitels op rij dondert Juventus keihard van de troon in de Serie A. Met Matthijs de Ligt in de basis is het zondagavond helemaal misgegaan in de kraker tegen directe concurrent AC Milan. De bezoekers wonnen volkomen verdiend met 0-3 (!) en hebben de zo begeerde vierde plek zodoende weer in handen genomen.

De belangen waren zondag gigantisch bij Juventus tegen AC Milan en dus kozen beide trainers er uiteraard voor om hun troeven in te zetten. Opmerkelijk genoeg waren het echter niet Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic die de show stalen, maar andere spelers. Laatstgenoemde raakte in de eerste helft niet één keer de bal aan in de zestien van Milan. Dat deed Matthijs de Ligt wel, maar hij zag al vroeg in de wedstrijd zijn schot geblokt worden door een verdediger van Milan. Ook zijn kompaan Giorgio Chiellini kreeg een grote kans, toen Gianluigi Donnarumma compleet de fout in ging op een hoge bal. De kopbal van de verdediger vloog echter naast.

Waar Juventus dus niet profiteerde van matig keeperswerk, deed Milan dat wel. Wojciech Szczesny greep op slag van rust maar half in en dat gaf Brahim Diaz de kans om de 1-0 te maken. gezien het spelbeeld was die goal terecht te noemen. De meeste opwinding kwam vervolgens echter tot stand na de rust. Diaz liep een kwartier na rust zo door het strafschopgebied heen en schoot vervolgens tegen de arm van Chiellini aan. De arbiter kon niets anders dan Milan een penalty geven en deed dat dus ook, al had hij wel de hulp van de VAR nodig. Franck Kessie liet vervolgens na om de 0-2 te maken: zijn slappe penalty werd gepakt door de Poolse keeper.

Kort daarna kreeg Milan nog een tik te verwerken, toen Ibrahimovic met een blessure het strijdtoneel moest verlaten. Achteraf gezien bleek dat niet eens zo slecht nieuws voor Milan. Ante Rebic kwam namelijk als vervanger binnen de lijnen en hij was de man die een kwartier voor tijd met een mooi schot de bevrijdende en verdiende 0-2 aantekende. Het drama was daarmee compleet voor Juventus, terwijl Milan wist dat de buit binnen was. Verdediger Fikayo Tomori maakte er vervolgens ook nog 0-3 van en maakte de absolute vernedering van Juventus compleet.

De clubleiding sprak het vertrouwen uit in Andrea Pirlo, maar kan nu toch niet anders dan de jonge hoofdtrainer ontslaan. De coach zag zijn team voor de derde keer in de laatste vijf duels morsen en weet dat de Champions League uit zicht begint te raken. Een schande van de bovenste plank voor de club die de afgelopen negen jaar (!) kampioen is geworden in de Serie A. Daarnaast werd er ook in de Champions League een zeer matig seizoen beleefd.

Met nog drie duels te gaan staat Juventus nu vijfde, wat betekent dat de ploeg op weg is naar de Europa League. De achterstand op nummer vier Milan bedraagt na vanavond drie punten en dus zal het nog een hels karwei worden voor Juventus om het miljardenbal te bereiken, zeker omdat het ook nog tegen kampioen Internazionale speelt. Gitzwarte wolken hebben zich in ieder geval samengepakt boven het stadion van De Oude Dame.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen