'Deel bestuur FC Barcelona twijfelt aan toekomst Koeman'

10 mei 2021 – Waar ligt de toekomst van Ronald Koeman? Zoals gebruikelijk in Spanje steken er na wat mindere resultaten weer geruchten de kop op over de toekomst van de trainer van FC Barcelona. Na de ietwat teleurstellende kraker tegen Atlético Madrid dit weekend, waardoor de Spaanse titel ver weg is, zou de positie van Koeman voor het komende seizoen nog allerminst zeker zijn.

'Deel bestuur FC Barcelona twijfelt aan toekomst Koeman'

Dat schrijven de Catalaanse kranten SPORT, L'Esportiu en ook La Vanguardia. Hoewel het contract van Koeman gewoon doorloopt tot de zomer van 2022, zou er binnen het bestuur onrust zijn ontstaan, nadat FC Barcelona na wat mindere weken naast de Spaanse landstitel lijkt te grijpen. Zowel Real Madrid als ook Atlético Madrid moet in de laatste weken namelijk nog wat laten liggen, wil het nog goedkomen.

SPORT en La Vanguardia schrijven dat er enkele bestuursleden zouden zijn die niet meer helemaal achter de Nederlander staan en bijvoorbeeld een grote naam willen presenteren richting het nieuwe seizoen. Hoe voorzitter Joan Laporta in de kwestie staat, is intern nog onduidelijk. Naar buiten toe heeft hij de oefenmeester altijd verdedigd. L'Esportiu schrijft dat het bestuur graag een nieuwe coach wil aanstellen mocht het La Liga inderdaad niet winnen.

Lees ookTalentenfabriek Koeman: deze Barça-spelers braken al door

Daarbij doemt het medium ook de kritiek op het amper nog gebruiken van clublieveling Riqui Puig. De financiële situatie is echter een groot probleem in de zoektocht naar een nieuwe coach, Xavi meteen doorschuiven zou Laporta niet zien zitten. Koeman geniet door de bekerwinst en goede reeks in La Liga – voor de nederlaag tegen Real Madrid – steun bij de achterban. Dat hij talenten zoals Pedri, Ilaix Moriba en Oscar Mingueza liet doorbreken, spreekt eveneens in zijn voordeel.

LaLiga

gerelateerd