Nijhuis en Lindhout op het matje geroepen na foute beslissingen

10 mei 2021, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Nijhuis en Allard Lindhout worden door scheidsrechtersbaas Dick van Egmond op het matje geroepen in de komende week na hun optreden in de Eredivisie afgelopen weekend. Nijhuis vanwege zijn niet-gegeven handsbal, Lindhout vanwege het verkeerd gebruiken van de VAR, al had laatstgenoemde al wel contact met Zeist. 

Nijhuis gaf géén penalty na een redelijk duidelijke handsbal van Spartaan Adil Auassar. Volgens Van Egmond was dat absoluut onjuist, ondanks dat de leidsman na het duel achter zijn beslissing bleef staan. "De regel is helder, dit moet een strafschop zijn. Daar mag geen misverstand over bestaan", oordeelde de voormalig leidsman tegenover ESPN redelijk hard. Meestal verdedigt hij namelijk de keuzes van zijn korps wel. "Dit gaan we bespreken. Het kan niet zo zijn dat scheidsrechters andere beslissingen nemen dan de regels zijn."

Van Egmond wacht met het overleg altijd het weekend af om niet 'overhaast' te reageren, al verwacht hij wel dat Nijhuis zelfs ook nog terugkomt op zijn beslissing. Lindhout en VAR Marc Nagtegaal meldden zich wel al bij de scheidsrechtersbaas, aangezien er bij FC Twente – Heracles Almelo werd ingegrepen bij het nemen van de doeltrap, waar dat helemaal niet had gemogen. 

"Ze kwamen direct op de lijn zaterdag. Ze trekken het boetekleed aan, ze balen er zelf ook enorm van. Dit is het verkeerd toepassen van de regels", legt Van Egmond uit. De VAR mag namelijk niet ingrijpen bij het verkeerd nemen van een spelhervatting. Dat zorgt dus voor irritatie bij Van Egmond. "Ik keek met ergernis. Dit kan niet, dat moet de scheidsrechter weten en de VAR trouwens ook." Al met al was het gevoel dan ook 'gemengd' bij de baas van de Nederlandse scheidsrechters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen