Van Ginkel over overvallen: "Sommigen lieten hun huis beveiligen"

10 mei 2021 – Het gezin van PSV-aanvaller Eran Zahavi was zondagmiddag het slachtoffer van een laffe roofoverval en die daad had ook impact op de selectie van PSV. Routinier Marco van Ginkel, die zijn eerste basisplaats genoot bij de Eindhovenaren, weet uit zijn verleden in de Premier League dat sommigen op een gegeven moment hun huis zelfs lieten beveiligen bij uitwedstrijden.

Van Ginkel over overvallen: "Sommigen lieten hun huis beveiligen"

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Bij Stoke City maakten de spelers ook weleens een overval mee, herinnert hij. "Het gebeurt weleens dat dit soort mensen het daarop gemunt hebben, omdat ze weten dat je dan als voetballer van huis bent. Dan hoop je maar dat er niemand thuis is. Sommige jongens lieten hun huis dan ook beveiligen", aldus de middenvelder, die weet dat het ook in andere landen vaker gebeurt.

"Je zag het laatst nog bij Ángel Di María en Marquinhos van Paris Saint-Germain. Maar dat het zó dichtbij komt als nu, dat is onwerkelijk. Want Eran kreeg in de bus live mee wat op dat moment bij hem thuis gebeurde", aldus Van Ginkel tegenover het Algemeen Dagblad. Ook Voetbal International citeerde hem over een deel van de gebeurtenissen in de spelerbus van PSV.

"Ik merkte aan Erans reactie dat er iets helemaal niet goed was. Hij had zijn vrouw aan de telefoon en was flink overstuur. Ik weet de details niet, maar volgens mij was toen de overval nog gaande", aldus Van Ginkel. "Het moet heel heftig zijn geweest voor zijn vrouw en kinderen en voor Eran natuurlijk die er niet bij was. Dit wil je niet meemaken."

Toekomst bij PSV?
Ook werd de middenvelder gevraagd naar zijn toekomst, waarover vermoedelijk snel duidelijkheid komt. "Volgende week moet Chelsea officieel laten weten of ze de eenjarige optie in mijn contract lichten", aldus Van Ginkel. "Doen ze dit niet, dan ben ik vrij. Weer samen met Davy Pröpper op het middenveld bij PSV? Dat zou wel leuk zijn." De voetballer van Brighton & Hove Albion wordt gelinkt aan de Eindhovenaren.

PSV

gerelateerd