Pakt FC Barcelona de koppositie in Spanje, titel City en Besiktas?

11 mei 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 11 mei.

Pakt FC Barcelona de koppositie in Spanje, titel City en Besiktas?


Wedstrijden

Levante – FC Barcelona (22.00 uur)
Niet op het moment dat Ronald Koeman het wil en met een wedstrijd meer gespeeld dan Atlético Madrid en Real Madrid, maar toch kan FC Barcelona voor het eerst sinds een heel lange periode weer eens aan kop komen van La Liga. De vorige keer toen het daarvoor de kans had, verloor van Granada of speelde het gelijk tegen Atlético Madrid. Wordt driemaal scheepsrecht en leggen de Catalanen in elk geval de druk bij de concurrenten? 

Manchester United – Leicester City (19.00 uur)
Driemaal is schepsreecht kan ook opgaan voor Manchester City. Twee eerdere kansen om de champagne te ontkurken gingen afgelopen weekend niet door en opnieuw ligt het lot in handen van rivaal Manchester United. De ploeg van Ole Gunnar Solskjær heeft minimaal een puntje, maar eigenlijk een zege nodig om The Citizens in spanning te laten. Al is het gezien de spanning bovenin slechts een kwestie van tijd. 

Besiktas – Fatih Karagümrük (19.30 uur)
Na de 3-1 nederlaag tegen Galatsaray is de titel van Besiktas weer een stuk onzekerder geworden. Met nog twee duels te spelen heeft de club een voorsprong van twee (Fenerbahce) en drie (Galatasaray) op de achtervolgers, maar in drie van de laatste zes duels werden punten verspeeld. Met Fatih Karagümrük en Götztepe als tegenstanders in de laatste twee duels, zou het programma geen problemen mogen geven. In theorie… 

Voetbal op tv

19.00 uur: Manchester United – Leicester, Ziggo Sport,
21.30 uur: Sporting Portugal – Boavista, Ziggo Sport voetbal,
22.00 uur: Levante – FC Barcelona, Ziggo Sport,

Eredivisie