Sneijder, Heitinga, Kuijt en Janssen over EK-rol Robben

10 mei 2021 – Wesley Sneijder zou het sensationeel vinden als Arjen Robben in de komende zomer meegaat naar het EK. De recordinternational van het Nederlands elftal acht het echter niet echt waarschijnlijk en die mening wordt gedeeld door voormalig Oranje-spelers Johnny Heitinga en Dirk Kuijt. Theo Janssen denkt dat de routinier nog wél van waarde zou kunnen zijn. 

Sneijder, Heitinga, Kuijt en Janssen over EK-rol Robben

"Het zou wel een sensatie zijn als hij meegaat", glimlachte Sneijder in de talkshow Humberto waar de 37-jarige Robben besproken werd. Zondag had hij na maandenlang blessureleed eindelijk weer eens een glansrol bij FC Groningen. "Maar ik denk dat het vrij lastig zal worden." Dat doet overigens aan de prestatie van de buitenspeler niets af, vindt Sneijder. "Hij is een voorbeeld voor velen."

Ook Kuijt is vol lof over Robben. "Het is zo knap wat hij doet, met een blessuregevoelig verleden. Ik heb het na een jaar niks gedaan te hebben geprobeerd bij Quick Boys, een heel ander niveau, maar raakte alleen maar geblesseerd. Terugkomen is dan heel moeilijk", weet de oud-Feyenoorder, die eveneens twijfelt aan de EK-kansen. "Arjen is ook iemand, dat als hij fit is, wil hij spelen. Hopelijk kan hij donderdag of in elk geval van het weekend nog een keer spelen."

Lees ookRobben stelt zich beschikbaar voor Nederlands elftal

Heitinga denkt dat Robben het EK wel al in zijn hoofd heeft gehad bij zijn rentree. "Hij had een heel ander plaatje: een vol seizoen en zich op die manier in de picture spelen. Het is denk ik niet heel realistisch om hem op te roepen", aldus de oud-verdediger. Mark van Bommel dacht aan de emoties te zien dat hij Robben weleens kon gaan stoppen na dit seizoen. "Dat had ik ook toen het einde naderde: dan kijk je er tegenop en komen de emoties."

Oranje

gerelateerd