Ook de kinderen van Zahavi werden vastgebonden tijdens overval

10 mei 2021, 10:06   Bijgewerkt: 10 mei 2021, 10:50

Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft maandagochtend een reconstructie gemaakt van de overval op het huis van PSV-aanvaller Eran Zahavi. Op de radiozender Veronica ging hij bij de VI-ochtendshow dieper in op de overval die zondag plaatsvond. Omroep Brabant schrijft op basis van het politierapport dat ook de kinderen van Zahavi zouden zijn vastgebonden tijdens de laffe daad.

"Er werd aangebeld onder het mom van een pakketje bezorgen, wat op zich raar is op zondag. Maar goed, heel veel mensen zullen denken: misschien kan dat", trapte Van den Heuvel af. "De deur wordt open gedaan en vervolgens komen er mensen binnen en de vriendin, partner van Zahavi wordt vastgebonden. Er is zelfs een bron die beweert dat de haren afgeknipt zijn van de vriendin. Dat is heel heftig, zeker met de kinderen erbij."

"Uiteindelijk lukt het haar om zichzelf te bevrijden en alarm te slaan, als de overvallers al zijn gevlucht", vervolgt Van den Heuvel. De politie en Zahavi worden daarop ingeschakeld, terwijl Marc van de Laar, hoofd beveiligingszaken van PSV, al op weg is naar Amsterdam om de partner te ondersteunen. "En alle PSV'ers moeten naar huis bellen om te vragen of het geen eenmansactie is of dat er meer slachtoffers zijn."

Lees ook: PSV-spelers hoorden Zahavi bellen: "Vreselijk

Van den Heuvel vertelt verder dat Zahavi en zijn vrouw inmiddels vertrokken zijn uit het huis en de kans is groot dat ze voorlopig ergens anders zullen gaan wonen. Hoe het fysiek gaat met de vriendin van Zahavi, weet hij niet. "Maar je houdt er altijd wat aan over, sowieso mentaal. Je hele gevoel van veiligheid is weg in huis."

Kinderen werden ook vastgebonden

Niet alleen de vrouw van Zahavi zou zijn vastgebonden, ook de kinderen waren het slachtoffer van die laffe daad. 'Ook kregen de vrouw en vier jonge kinderen, er was nog een kind in huis, tape op hun mond geplakt', schrijft het regionale medium. Tevens wordt uit die reconstructie duidelijk dat de verdachten een vuurwapen hadden waarmee gedreigd werd. Zahavi heeft zelf drie kinderen, het vierde kind was 'op bezoek' in het huis in Amsterdam.

'De twee verdachten hebben het huis van de voetballer overhoop gehaald in hun zoektocht naar waardevolle spullen. Uiteindelijk gaan ze er vandoor met verschillende persoonlijke spullen en een onbekend geldbedrag', schrijft Omroep Brabant. Beide daders waren rond de twintig jaar oud volgens het medium, dat ook nog komt met een omschrijving van het duo.

Verdachte 1: 'Rond de 20 jaar oud, donkere huidskleur, ongeschoren, 165 -170 meter lang. Hij droeg een postbezorger T-shirt en een zwarte jas.'

Verdachte 2: 'Rond de 20 jaar oud, lichte huidskleur, 165 -170 meter lang. Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een groene jas met capuchon.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen