De Boer sluit EK-droom Robben snel: "Sluit het op dit moment uit"

10 mei 2021 – Frank de Boer zal Arjen Robben normaliter niet meenemen naar het EK 2021. De bondscoach van het Nederlands elftal moet deze week zijn voorselectie maken en daar zal de buitenspeler niet inzitten. Voor het WK in Qatar houdt de keuzeheer de deur met een kleine knipoog nog op een kier, maar het eindtoernooi voor deze zomer komt in zijn ogen te vroeg.

De Boer sluit EK-droom Robben snel: "Sluit het op dit moment uit"

"Zeg nooit nooit, maar op dit moment sluit ik het uit", reageert hij tegenover De Telegraaf en Voetbal International. Hoewel De Boer wel meer spelers kiest die niet altijd spelen, is dat in dit geval met Robben toch echt anders, legt de oefenmeester uit. "Ik begrijp dat er kritiek is op spelers die niet altijd spelen bij hun club, maar wel worden opgeroepen voor het Nederlands elftal. Maar de laatste keer dat Robben negentig minuten heeft gespeeld, is meer dan twee jaar geleden. Nu na zo'n wedstrijd is het allemaal hartstikke leuk, maar je moet het wel in het juiste perspectief blijven zien." 

De Boer kan een Oranje-rentree van Robben overigens niet helemaal uitsluiten. "Ik heb geleerd om nooit nooit te zeggen", aldus de bondscoach, die aanstaande vrijdag zijn voorselectie moet publiceren. "Misschien voor het WK in Qatar", glimlachte de keuzeheer op de vraag wat als Robben in de komende weken zijn huidige vorm zou kunnen vasthouden. Zondagmiddag was hij in Emmen weer in grootse vorm, waardoor hij de meestbesproken man van het weekend werd.

Lees ookSneijder, Heitinga, Kuijt en Janssen over EK-rol Robben

Terugkeer bij FC Groningen
De bondscoach snapt dat men bezig is met een mogelijke rentree, want zelf genoot hij ook volop van de eerste basisplaats van Robben in maanden. "Ik ben superblij dat Arjen weer aan het spelen is. Vooral voor hemzelf. Als je hem na afloop ook zag: dit is topsport op zijn allermooist", stelt De Boer over de hoofdrol van de buitenspeler bij FC Emmen - FC Groningen (0-4). Na die wedstrijd werd Robben gevraagd naar zijn EK-droom en gaf aan een uitnodiging niet af te slaan. Hoe realistisch hij zelf zijn kansen inschatte, bleef onduidelijk: want hij reageerde op de vragen na het duel en opperde het idee nadrukkelijk niet zelf. 

Oranje

gerelateerd