Boze Beugelsdijk is 'nooit gebeld door KNVB of politie'

10 mei 2021, 15:28

Sparta Rotterdam's technisch directeur Henk van Stee heeft nogmaals bevestigd dat verdediger Tom Beugelsdijk geenszins is betrokken bij de matchfixingszaak die afgelopen weekend aan het licht kwam. De NOS kwam naar buiten met de berichten dat er een speler in de Eredivisie een bewust gele kaart zou hebben gepakt, maar dat Beugelsdijk daarvan beschuldigd is, is volgens hem onjuist. 

"Tom zegt dat het absolute onzin is. Hij is nooit gebeld door de KNVB of door de politie. Hij is ook verbaasd", reageert Van Stee tegenover RTV Rijnmond op de verhalen over Beugelsdijk, wiens naam genoemd werd, waardoor Sparta Rotterdam zich genoodzaakt voelde om te reageren via een officieel statement. "Hij heeft verteld dat hij gebeld is door een journalist."

Daarbij zou het dus om Beugelsdijk gaan, dat werd maandagochtend naar buiten gebracht. Daarop ging Sparta Rotterdam het gesprek aan met de ervaren verdediger, die de overtreding tegen PSV [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/384390/video-de-beschuldigde-gele-kaart-voor-spartaan-beugelsdijk/,_blank,zou hebben gemaakt], maar stelt niets met de beschuldigingen te kunnen. Van Stee: "Als een speler zegt dat het onzin is… Er is ons nooit iets medegedeeld dat we iets moeten onderzoeken of medewerking vragen."

Anders gaat de club dat absoluut zeker doen en de medewerking verlenen. "Beugelsdijk wilde de counter eruit halen, maar hij had rood kunnen krijgen, zei hij toen hij de beelden bekeek. Maar op dit moment is het een journalist die dit meldt en de speler ontkent." Sterker nog, Beugelsdijk is boos door de berichtgeving. "Natuurlijk is hij witheet. Als je ergens van beschuldigd wordt en je kunt je niet verdedigen, is dat heel vervelend." Zolang er geen vooronderzoek wordt ingesteld, kan de club er naar eigen zeggen weinig mee.

Lees ook: Statement Sparta: Beugelsdijk niets te maken met matchfixing

Succescoach Fraser

Alle berichten rondom Beugelsdijk doen niets af aan de knappe opmars die Sparta Rotterdam de laatste weken doormaakt. Volgens Van Stee is dat ook de verdiensten van trainer Henk Fraser. "Ik vind hem een trainer die het maximale uit spelers haalt. Dat heeft hij bij ADO Den Haag gedaan, bij Vitesse met het winnen van de enige prijs in de historie en nu alweer drie seizoenen bij Sparta", licht Van Stee toe tegenover De Telegraaf. "Het verbaast mij dat Henk Fraser nog niet is weggehaald door een topclub, maar ik ben er wel blij mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen