'Laporta verloor met Neymar 'beste truc' om Messi te houden'

10 mei 2021 – FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft een heel slecht weekend gehad. Niet alleen verloor het elftal van Ronald Koeman meer uitzicht op de Spaanse titel door na te laten Atlético Madrid te verslaan (0-0), ook verlengde de Braziliaanse sterspeler Neymar zijn contract bij Paris Saint-Germain. Daarmee zou de preses zijn 'beste truc' zijn verloren om Lionel Messi langer voor de club te behouden.

'Laporta verloor met Neymar 'beste truc' om Messi te houden'

Dat schrijft Marca althans. 'Laporta had vertrouwen in de terugkeer van Neymar, met wie hij in onderhandeling was', weet de krant over de aanvaller van PSG, die vermoedelijk sowieso onbetaalbaar was voor de Catalanen. Toch zag Laporta in hem de gewenste grote zomeraanwinst, waarmee hij bovendien aanvoerder Messi kon overtuigen om het project in Camp Nou te blijven steunen.

Messi wordt namelijk ook al langere tijd serieus gelinkt aan het project in Parijs, waar men nog altijd vurig hoopt op de komst van de Argentijn. 'PSG deed Neymar ecehter een ??geweldig financieel aanbod dat Barça op geen enkele manier kon evenaren', weet de krant over de aanvaller, die zijn toekomst daarom afgelopen weekend officieel verbond aan PSG.

Lees ook'PSG maakt na CL-domper nóg meer werk van komst Messi'

Andere troeven op de markt
En dus werden de andere troeven besproken op de transfermarkt. Volgens hetzelfde medium is Erling Haaland nog altijd in beeld, maar zijn komst moet met alle premies en commissies tweehonderd miljoen euro kosten. El Mundo Deportivo komt eveneens met de Noor op de proppen, maar heeft ook nog een update over de andere toekomstige aanvallers. De transfervrije Memphis Depay is nog altijd in beeld, zeker als Ronald Koeman aanblijft. Sergio Agüero is eveneens nog altijd een optie, maar wel alleen als ook Messi zijn contract verlengt.

LaLiga

gerelateerd