De Mos twijfelt niet: "Liever Babel dan Robben mee naar het EK"

10 mei 2021 – Aad de Mos snapt niets van de ophef dat Arjen Robben mee moet naar het EK van komende zomer. De 37-jarige buitenspeler groeide zondagmiddag tegen FC Emmen met twee assists uit tot de grote held in de 0-4 zege, waardoor hij direct werd gekoppeld aan een terugkeer in Oranje. Hoewel Robben ervoor open leek te staan, trapte bondscoach Frank de Boer op de rem.

De Mos twijfelt niet: "Liever Babel dan Robben mee naar het EK"

In gesprek met voetbalshow Panenka van het Algemeen Dagblad geeft analyticus Aad de Mos aan zich achter het standpunt van de bondscoach te scharen. "Nee, ze moeten hem niet meenemen", aldus De Mos. "Hij gaat alleen maar voor ellende zorgen. Iedere dag gaat het op de persconferentie over hem. Dat gaat ten koste van de selectie, begin daar nou niet aan", adviseert De Mos de bondscoach.

De Mos ziet het nu ook al bij FC Groningen. "Dat is nu al meer FC Robben. Of ze dan Ryan Babel moeten meenemen?" Ja, natuurlijk! Hij zorgt ervoor dat je scherp kan trainen, bij Robben weet je niet eens of je meedoet. Rond hem zijn er alleen maar twijfels." Robben begon tegen FC Emmen dit seizoen pas voor de tweede keer in de basis. Met zijn twee assists was hij voor het eerst statistisch van waarde.

Volgens De Mos doet Robben er verstandig aan komend seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan. Robben begon het seizoen nog als basisspeler, maar moest maandenlang revalideren om alsnog aan speelminuten toe te komen.

Eredivisie

gerelateerd