'Hete PSV-zomer: Götze blijft, Malen en Ihattaren weg'

10 mei 2021 – PSV gaat hoogstwaarschijnlijk een drukke transferzomer tegemoet. De Eindhovenaren lijken komend seizoen diverse vaste basisspelers kwijt te raken en zal bovendien alle zeilen moeten bijzetten om de gewenste spelers aan boord te houden. Trainer Roger Schmidt krijgt volgend seizoen sowieso het vertrouwen van het Eindhovense bestuur.

'Hete PSV-zomer: Götze blijft, Malen en Ihattaren weg'

Dat meldt PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International in de wekelijkse talkshow. Voor Schmidt lijkt bovendien een wens in vervulling te gaan: ondanks sluimerende interesse stevent Mario Götze af op een langer verblijf in de Eredivisie. "Volgens mij blijft hij", stelt Timmer. "Hij speelt de laatste weken goed, maar hij koppelt dat aan weinig rendement. Ik denk dat hij nog veel beter gaat spelen als er meer kwaliteit naar PSV wordt gehaald."

PSV lijkt daarvoor de transfermarkt op te moeten, aangezien diverse basiskrachten dolgraag willen vertrekken. Zo staan Denzel Dumfries, Donyell Malen en Pablo Rosario open voor een nieuwe stap. Ook Timo Baumgartl, die de laatste weken niet meer aan spelen toekomt, lijkt op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Dat geldt ook voor het nog altijd pas negentienjarige talent Mo Ihattaren. "PSV vindt dat het een heel goede aanbieding heeft gedaan, ze zijn al een jaar aan het proberen om zijn contract te verlengen. Ihattaren wil echter zelf een nóg exorbitant hoger bedrag", weet Timmer. PSV lijkt Ihattaren daarom komende zomer te gaan verkopen om zo nog een bedrag over te houden aan de grote belofte. 

PSV

gerelateerd