Titelkoorts in Spanje: dit zijn de resterende wedstrijden

11 mei 2021 – Met nog drie speelronden te gaan krijgt la Liga een ongekende climax. Nadat Sevilla in een eerder stadium afhaakte in de strijd om het eremetaal, zijn Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona in een felle strijd verwikkeld geraakt om de eerste plaats. Afgelopen weekend pakten de kandidaten alledrie een punt. Dit zijn de duels die de ploegen nog te wachten staan.

Titelkoorts in Spanje: dit zijn de resterende wedstrijden

1. Atlético Madrid - 77 punten
Met 77 punten staat Atlético Madrid in de laatste drie wedstrijden van het seizoen op pole position in de race om de titel. Los Rojiblancos hebben twee punten voorsprong op Real Madrid én FC Barcelona. Het pittigste affiche voor de ploeg van Diego Simeone lijkt het thuisduel met nummer vijf Real Sociedad. De Basken begonnen ijzersterk aan het seizoen, maar zijn inmiddels gezakt op de ranglijst. Atlético neemt het komende woensdag op tegen Sociedad.

• Real Sociedad (thuis, woensdag 12 mei)
• Osasuna (thuis, zondag 16 mei)
• Valladolid (uit, zondag 23 mei)

2. Real Madrid - 75 punten
Drie keer winnen en hopen op een misstap van Atlético, dan kroont Real Madrid zich tot landskampioen. Ondanks het feit dat Barça evenveel punten heeft verzameld, is het doorslaggevende onderling resultaat in het voordeel van de Madrilenen. Van de drie titelkandidaten lijkt Real Madrid het meest lastige programma te hebben. Donderdag staat de ontmoeting met Granada voor de deur. De nummer tien van La Liga trakteerde FC Barcelona twee weken geleden nog op een verrassende 1-2 nederlaag. Real treft bovendien nog nummer zes Villarreal en nummer negen Athletic Bilbao.

• Granada (uit, donderdag 13 mei)
• Athletic Bilbao (uit, zondag 16 mei)
• Villarreal (thuis, zondag 23 mei)

3. FC Barcelona - 75 punten
Na de indrukwekkende opmars van de laatste weken werd er in Catalonië lichtjes op de rem getrapt. De ploeg van Ronald Koeman, die dinsdagavond na een schorsing terugkeert op de bank, verspeelde twee punten tegen concurrenten Real Madrid en Atlético Madrid. Barça neemt het in de slotweken nog op tegen middenmoters Levante en Celta de Vigo, terwijl in de laatste speelronde de ontmoeting met hekkensluiter Eibar wacht. 

• Levante (uit, dinsdag 11 mei)
• Celta de Vigo (thuis, zondag 16 mei)
• Eibar (uit, zondag 23 mei)

LaLiga

gerelateerd