'Deal beklonken: Flick moet Duitsers aan succes helpen'

10 mei 2021, 19:10   Bijgewerkt: 10 mei 2021, 23:32

Hansi Flick wordt de nieuwe bondscoach van Duitsland, zo weet de Abendzeitung München te melden. De huidige succescoach van Bayern München neemt na de zomer het stokje over van Joaquim Löw, die na het EK na zestien jaar bondscoachschap vertrekt. Flick tekent bij de Duitse bond een contract dat hem tot de zomer van 2024 aan Die Mannschaft bindt.

Flick werkte al liefst acht jaar voor de Duitse bond. Tussen 2006 en 2014 stond hij als assistent aan de zijde van Löw en droeg hij bij aan de wereldtitel in 2014. Flick werkte daarna eveneens als assistent bij TSG Hoffenheim en Bayern München, waar hij begin 2020 werd aangesteld als de vervanger van de ontslagen Niko Kovac. Aanvankelijk werkte hij als interim-coach, maar zijn ijzersterke prestaties werden beloond met een vaste aanstelling.

Aan zijn tot 2023 lopende contract in München komt na dit seizoen een einde. Afgelopen seizoen leidde hij zijn ploeg naar de landstitel, Champions League-zege, DFB Pokal en de wereldtitel voor clubteams. Afgelopen weekend slaagde Bayern erin de landstitel te prolongeren. Daarmee gaf hij zichzelf het perfecte afscheid bij de club waar hij uiteindelijk twee jaar werkte.

Bij de Duitse bond gaat hij samenwerken met veel spelers die hij nu onder zijn hoede heeft. Grote vraag is wat hij gaat doen met bijvoorbeeld Thomas Müller, die onder Löw al jarenlang geen lid meer is van de selectie. Onder Flick is de middenvelder juist vaste waarde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen