Raiola na overval op huis Zahavi: "Beveiliging is onontkoombaar"

10 mei 2021 – Mino Raiola denkt dat Nederland te naïef kijkt naar de beveiliging voor voetballers. De Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer, die onder meer Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic en Matthijs de Ligt bijstaat, vindt dat er goed moet worden nagedacht hoe de veiligheid van spelers het best kan worden gewaarborgd. 

Raiola na overval op huis Zahavi: "Beveiliging is onontkoombaar"

Het huis van PSV-spits Eran Zahavi werd afgelopen zondag overvallen, terwijl de spits met de Eindhovenaren onderweg was naar het uitduel met Willem II. De vrouw en kinderen van de Israëliër werden gegijzeld. "In Nederland slaat dit in als een bom, omdat we het gelukkig niet gewend zijn", stelt Raiola in gesprek met De Telegraaf. "Maar in de grote voetballanden zijn gewelddadige overvallen en berovingen helaas al veel langer schering en inslag. Het copy-cat-gedrag is nu overgeslagen naar ons land. Door sociale media geven spelers te veel privacy op. Het brengt mensen op gekke ideeën."

Raiola denkt dat er de laatste jaren iets is veranderd, waardoor veranderingen noodzakelijk zijn. "Nederland was een heerlijk landje voor de voetballers. Zelfs in Amsterdam konden zij rustig over straat en in een normaal huis wonen. Die ontspannenheid was zelfs voor sommigen reden om voor de Eredivisie te kiezen." Dat is volgens Raiola echter voorbij. "We moeten onze naïviteit afschudden."

De oplossing? "Laat je informeren. Ik ben al eerder tot de conclusie gekomen dat persoonsbeveiliging tegenwoordig helaas onontkoombaar is. Als je twee miljoen euro bruto verdient, trek dan honderdduizend euro uit als 'verzekering'. Een verzekering van een langer en veilig leven", aldus de machtige spelersagent.

Eredivisie

gerelateerd